Címke: mozdonyvezetők szakszervezete (21 cikk)

Pénzcentrum | 2020. február 3. 17:32

Több ezer munkahelyet féltenek a vasutasok: aggódnak a szakszervezetek

Feladni kényszerülhet egyik legfontosabb tevékenységét a legnagyobb magyar vasúti árufuvarozó cég, a Rail Cargo Hungaria Zrt., és ezzel több ezer ember munkahelye is veszélybe kerül, amennyiben a kormány nem teljesíti a tavaly kötött stratégiai megállapodásban vállalt támogatást - áll a Vasutas Szakszervezet és a VDSZSZ Szolidaritás hétfői közleményében. Az RCH esetleges kivonulása az "egyes kocsi" fuvarozásból, közvetve a teljes hazai vasút működésére is veszélyt jelent - írja közös közleményében a vasútnál működő két nagy szakszervezet.

Gosztola Judit | 2018. december 6. 05:37

Elárulta a MÁV: 600-800 ember hiányzik a vasúttársaságtól

A MÁV az egyik legnagyobb hazai munkáltató, közel 40 ezer ember dolgozik a kötelékében, ennek ellenére további több száz munkavállalót tudna még alakalmazni. Sőt, adott esetben még ki is képezné őket saját költségen. Persze versenytárs akad bőven, már nem csak Budapesten, de vidéken is szívják el a multik a munkaerőt. Dorozsmai Évával, a MÁV Zrt. humánerőforrás vezérigazgató-helyettesével beszélgettünk, toborzásról, megtartásról és arról, mi lesz a vasúttársaság jövője. Interjú.

Pénzcentrum | 2012. április 17. 14:35

Mi lesz a korkedvezményes nyugdíj helyett? Ártalmas a három műszak

A három műszakos folyamatos munkarend az egyik a lehetséges ártalmak közül, amelyek fokozottan igénybe veszik az emberi szervezetet - ismerte el Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter hétfői parlamenti felszólalásában. Arról viszont egyelőre nem árult el konkrétumot, milyen ellátás bevezetését tervezi a kormány az év végéig még létező korkedvezményes nyugdíj kiváltására.

Pénzcentrum | 2012. március 9. 09:03

Eldőlt? Itt szüntet meg járatokat a MÁV

Somogy, Békés, Fejér, illetve különösen Komárom-Esztergom megyében jóval kevesebb vonat fog közlekedni. Az erről szóló menetrend-módosítást két nappal ezelőtt írták alá a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban , amely szerint április 15-től 10-13 százalékkal csökken a személyvonatok száma - értesült a Mozdonyvezetők Szakszervezetének elnöke.

Pénzcentrum | 2011. szeptember 26. 05:12

Korkedvezményes nyugdíj: szociális ellátás léphet a helyébe

Szociális, foglalkoztatási típusú ellátás léphetne a korkedvezményes nyugdíj helyébe a jövőben az egyes veszélyeztetett munkakörökben foglalkoztatottak esetében - derül ki a belügy-, a honvédelmi, a nemzetgazdasági, valamint a nemzeti erőforrás minisztériumok közigazgatási államtitkári értekezletének döntése alapján átdolgozott előterjesztésből. Felülvizsgálnák a korkedvezményre jogosító, elavult munkaköri jegyzéket, valamint a megállapítható korkedvezmény mértékét is - értesült a Pénzcentrum.hu.

Pénzcentrum | 2011. június 10. 11:02

Törvényt sért a kormány nyugdíjügyben: alkotmányos kérdőjelek

Alkotmányellenes lehet, ha azoknál is elvonják az öregségi nyugdíjkorhatár előtti teljes ellátás jogát, akik után korkedvezmény-biztosítási járulékot fizetnek a munkáltatók. Megsérti a kormány a sztrájkról és a Munka törvénykönyvéről szóló jogszabályokat azzal, hogy nem hajlandó érdemben tárgyalni a szakszervezetekkel a korkedvezményes nyugdíj tervezett megszüntetése ügyében - állítják szakszervezetek.

Pénzcentrum | 2011. június 9. 15:34

Sztrájkolnak a mozdonyvezetők, BKV- és Volán-sofőrök

Június 29-én és július 7-én 9 órától 11 óráig sztrájkolnak a mozdonyvezetők, ha a kormány nem tárgyal érdemben követeléseikről - jelentette be Kiss László, a Mozdonyvezetők Szakszervezetének elnöke a Kossuth téren tartott demonstráción. A munkabeszüntetéshez csatlakoznak BKV- és Volán-sofőrök is.

Pénzcentrum | 2011. június 9. 13:02

Kiderül, mikor sztrájkolhat a BKV

Ma jelentik be a BKV-sztrájk lehetséges időpontját, a vállalat dolgozói akár már júniusban is beszüntethetik a munkát.

Pénzcentrum | 2011. június 6. 19:02

Befellegzett a korkedvezményes nyugdíjnak

Elfogadta az Országgyűlés a Lázár János-Balsai István féle alkotmánymódosítási javaslatot. A kormánypárti képviselőkön kívül csak a független Pősze Lajos támogatta az indítványt. Eszerint a jövőben akár meg is lehet szüntetni az öregségi nyugdíjkorhatár elérése előtt folyósított nyugellátást.

MTI | 2010. április 7. 08:32

Sztrájkot hirdettek a mozdonyvezetők

Sztrájkot tart a Mozdonyvezetők Szakszervezete szombaton a MÁV Trakció Zrt.-nél, amennyiben legkésőbb április 9-én nem jön létre megállapodás a kollektív szerződés helyi függelékei ügyében.

Pénzcentrum | 2010. január 13. 08:47

Sztrájkba léphetnek a mozdonyvezetők is

A BKV dolgozói után a mozdonyvezetők is munkabeszüntetésbe kezdhetnek, ha nem sikerül megállapodni a szakszervezetüknek a munkáltatójukkal az új kollektív szerződésről, az idei béremelés mértékéről és egyéb, a munkavállalók egzisztenciáját érintő kérdésekről.

Pénzcentrum | 2009. október 27. 09:02

Kétórás vasutassztrájk ma 10-től

Az öt vasúti szakszervezet kedden 10 és 12 óra között figyelmeztető sztrájkot tart. A szakszervezetek a vasút átszervezése, a mellékvonalak bezárása ellen tiltakoznak.

Pénzcentrum | 2009. október 26. 08:17

Durva sztrájk jöhet: vasutasok, buszosok

Akár már holnap megbénulhat a vasút, ha a szakszervezetek nem tudnak megállapodni ma a kormány képviselőivel a mellékvonalak bezárásáról.

Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem