14 °C Budapest

Mikor jön a BKV elektronikus jegye?

2011. április 2. 13:02

Cél, hogy a közeljövőben minél több járművet be lehessen kamerázni és minél több közterület-felügyelő legyen a viszonylatokon - mondta el a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója az InfoRádiónak. Vitézy Dávid szerint az elektronikus jegyrendszer részletes kidolgozása még hátra van, de várhatóan már 2013-ban bevezethetik.

A BKV-nál jelenleg a Combino villamosok képviselik a legnagyobb értéket, még sincs rajtuk kamera, mert amikor beszerezték és forgalomba állították a járműveket, nem volt meg a jogszabályi háttér. Ezt szeretnénk most bepótolni, és minden új járművet forgalomba állítani, hogy a kamerás megfigyelés biztosított legyen - mondta az InfoRádiónak a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója a Mobility fórumon, amelyet az európai nagyvárosokat tömörítő Eurocities nevű szervezet rendezett a soros magyar EU-elnökséghez kapcsolódva.

Vitézy Dávid hozzátette: az, hogy a már meglévő járműveken lesz-e kamera, csak attól függ, hogy megvan-e a forrás hozzá.

Hangsúlyozta azt is, hogy szeretnének egy olyan jelentős közterület-felügyelői jelenlétet biztosítani a járműveken, hogy bármelyik vonalon megjelenhessenek. Ezzel vissza lehetne szorítani a bliccelést, a zsebtolvajlást és a vandalizmust is.

Ahol ésszerűen lehetséges, szükségesnek tartják az aluljárók feletti szintbeli zebrák kiépítését is. Erre már van jól bevált példa: az Üllői út - Ferenc körút sarkánál, és a Blaha Lujza téren is működik, rövidesen pedig az Astoriánál is megvalósítják. Az aluljárókat éjszakára lezárják.

Az elektronikus jegyrendszer bevezetése kapcsán elmondta: az alapkoncepciót várhatóan április 6-án fogadja el a Fővárosi Közgyűlés, ez után kezdődhet a gyakorlati munka.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Budapesten működik az egyik legelavultabb jegyrendszer Európában, éppen ezért már ebben a ciklusban működnie kell az újnak - hangsúlyozta Vitézy Dávid.

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20