19 °C Budapest

3 év börtönt is kaphat a Való Világ sztárja?

2011. május 24. 18:02

Mozgássérült kártya jogtalan használatával vádolják VV Anettet. Ha minden igaz, az egykori villalakó autóját Budapesten kapták lencsevégre, szélvédője mögött a terhelő bizonyítékkal.

Jogtalan rokkantkártya-használattal gyanúsítja az egykori valósághőst a Velvet magazin egyik cikke. Egy szemfüles járókelő fotózta le a ValóVilág 3 hősének mozgássérült kártyával parkoló autóját a főváros VI. kerületében, a Szondi utcában. Ha a gyanú beigazolódik a celeb akár 3 év börtönbüntetést is kaphat, hiszen a közokirat-hamisítás súlyos bűncselekménynek minősül.


Saját védelmében VV Anett a portál megkeresésére elmondta: "Négy hónapja a saját autómmal, egy Nissannal járok, így lehetetlen, hogy láttak volna kiszállni a nagypapám kocsijából. Az viszont előfordulhatott, hogy a szépségszalon előtt látták parkolni a járművet, mivel nagypapám oda jár a fodrászatba"

Hadjáratot indított a rendőrség?

Két hét alatt a duplájára nőtt azok száma, akik ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) eljárást indított a mozgáskorlátozottak számára kiállított parkolókártyákkal történő visszaélés, azaz közokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt - közölte Fülöp Valter, a fővárosi rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

A helyettes emlékeztetett arra, hogy május 9-ig egy hét alatt 67 emberrel szemben indítottak büntetőeljárást közokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt. Azóta folytatódott az akció, ennek az eredménye, hogy jelenleg 124 gyanúsítottjuk van ez ügyben.

Fülöp Valter egy május 9-én tartott sajtótájékoztatón azt mondta, a mozgáskorlátozottak részére kiállított parkolási engedéllyel való visszaélésről sokan nem is tudják, hogy súlyos bűncselekmény, amely akár hároméves börtönbüntetést is maga után vonhat.

Akkor kiemelte, hogy olyan jelenségről van szó, amelyet a rendőrség szeretne megszüntetni. Az ezredes utalt arra: sokszor látni a fővárosban luxusautókat, amelyek szélvédőjére mozgáskorlátozottak részére kiállított kártyát helyeznek el, de a járműhöz életerős, egészségtől duzzadó ember érkezik.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Mint akkor mondta, e jelenség miatt kezdték az akciót, s az ellenőrzéseket a jövőben is folytatni kívánják. Hozzátette: gyakori, hogy az érintett családjában valóban van mozgáskorlátozott-kártyára jogosult, de nem az ő szállításakor használják fel a kártyát.

A BRFK összegzése szerint a legtöbb visszaélés miatt a főváros V., VI. és VII. kerületében kellett intézkedniük a rendőröknek.

Vége a játéknak?

Egy kormányzati terv szerint még az idén módosítanák a súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményeiről szóló kormányrendeletet. A jövőben külön testület állapítaná majd meg, hogy ki kaphat ingyenes rokkant parkolókártyát. A meglévő kártyákat pedig mindenkinek meg kellene újítania.

Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?