18 °C Budapest

A luxus vonzza hozzánk az osztrákokat

2011. április 5. 13:02

A luxus és nosztalgia együtt jól eladható az osztrákoknak: Ausztriából pénzben és időben gazdag turisták érkeznek hazánkba.

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviseletének kezdeményezésére idén már több luxus nosztalgiavonat is érkezik Ausztriából Magyarországra, amelyek fedélzetén "időben és pénzben egyaránt" gazdag turisták utaznak. A nosztalgiavonatozás Ausztriában reneszánszát éli, e termékre épített turisztikai szolgáltatások komoly érdeklődésre tartanak számot a magas költési hajlandóságú vendégkörben, akik nyitottak a prémium termékek és kulturális szolgáltatások iránt.

A luxusra és nosztalgiázásra egyaránt vevő piaci szegmens Magyarországra csábítását az MT Zrt. is ösztönzi. E tevékenység első lépéseként először tavaly tavasszal nagyszabású sajtótájékoztató és szakmai nap keretében mutatkozott be Budapesten a császári luxusvonat, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a közeljövőben rendszeres magyarországi programcsomagok is bekerülhessenek a társaság katalógusába.

 


Az osztrák Majestic Imperator társaság udvari szalonvonatának újjáélesztésével új színt kínál az ún. "ösztönző" (incentive) utazások palettáján is, s ettől az évtől immár magyarországi programok is elérhetőek az utazóközönség számára.

Az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB) élményvonatokért felelős részlegével való kooperációban 2011-ben egy-, két- és háromnapos utazási csomagok keretében Ausztriából nosztalgiavonttal, Budapest mellett immár elérhető, Pécs, Győr, Veszprém és Komárom is.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nosztalgiavonaton utazva az utazási élmény legalább olyan fontos, mint maga a cél. Európa nyugati felében hódít a lassú turizmus (slow tourism), amely a stresszes mindennapoktól elszakadva biztosít több szempontból is felejthetetlen élményeket a turistáknak. Erre az irányzatra ráérezve, az MT Zrt. több népszerűsítő kampányt is folytat Ausztriában, amelynek célja további pótlólagos vendégforgalom generálása az egyik legígéretesebb turisztikai küldőpiacunkról. Csak az említett nosztalgiavonatok utazóközönsége idén mintegy ezer osztrák vendégéjszakát biztosít a hazai szállodáknak, s közel 50 millió forintos keresletet indukál a gazdaságban.

Ausztria hazánk második legnagyobb turisztikai küldőpiaca, ahonnan az éves turisztikai költés 90 milliárd forintra tehető. Egy Európai Uniós felmérés szerint az osztrákok 75 százaléka szimpatikusnak találja a magyarokat, az országot csupán egyetlen más szomszédos állam, Svájc előzte meg (76 százalékkal) a népszerűségi listán.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?