A luxus vonzza hozzánk az osztrákokat

2011. április 5. 13:02

A luxus és nosztalgia együtt jól eladható az osztrákoknak: Ausztriából pénzben és időben gazdag turisták érkeznek hazánkba.

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviseletének kezdeményezésére idén már több luxus nosztalgiavonat is érkezik Ausztriából Magyarországra, amelyek fedélzetén "időben és pénzben egyaránt" gazdag turisták utaznak. A nosztalgiavonatozás Ausztriában reneszánszát éli, e termékre épített turisztikai szolgáltatások komoly érdeklődésre tartanak számot a magas költési hajlandóságú vendégkörben, akik nyitottak a prémium termékek és kulturális szolgáltatások iránt.

A luxusra és nosztalgiázásra egyaránt vevő piaci szegmens Magyarországra csábítását az MT Zrt. is ösztönzi. E tevékenység első lépéseként először tavaly tavasszal nagyszabású sajtótájékoztató és szakmai nap keretében mutatkozott be Budapesten a császári luxusvonat, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a közeljövőben rendszeres magyarországi programcsomagok is bekerülhessenek a társaság katalógusába.

 


Az osztrák Majestic Imperator társaság udvari szalonvonatának újjáélesztésével új színt kínál az ún. "ösztönző" (incentive) utazások palettáján is, s ettől az évtől immár magyarországi programok is elérhetőek az utazóközönség számára.

Az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB) élményvonatokért felelős részlegével való kooperációban 2011-ben egy-, két- és háromnapos utazási csomagok keretében Ausztriából nosztalgiavonttal, Budapest mellett immár elérhető, Pécs, Győr, Veszprém és Komárom is.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Nosztalgiavonaton utazva az utazási élmény legalább olyan fontos, mint maga a cél. Európa nyugati felében hódít a lassú turizmus (slow tourism), amely a stresszes mindennapoktól elszakadva biztosít több szempontból is felejthetetlen élményeket a turistáknak. Erre az irányzatra ráérezve, az MT Zrt. több népszerűsítő kampányt is folytat Ausztriában, amelynek célja további pótlólagos vendégforgalom generálása az egyik legígéretesebb turisztikai küldőpiacunkról. Csak az említett nosztalgiavonatok utazóközönsége idén mintegy ezer osztrák vendégéjszakát biztosít a hazai szállodáknak, s közel 50 millió forintos keresletet indukál a gazdaságban.

Ausztria hazánk második legnagyobb turisztikai küldőpiaca, ahonnan az éves turisztikai költés 90 milliárd forintra tehető. Egy Európai Uniós felmérés szerint az osztrákok 75 százaléka szimpatikusnak találja a magyarokat, az országot csupán egyetlen más szomszédos állam, Svájc előzte meg (76 százalékkal) a népszerűségi listán.

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20