7 °C Budapest

BKV: így változik a menetrend az ünnepi héten

2011. március 12. 09:02

A március 14-20-ai héten a 15-ei ünnepnap és a hozzá kapcsolódó hosszú hétvége illetve munkanap-áthelyezés miatt változik a budapesti közösségi közlekedés szokásos rendje - értesítette a Pénzcentrum.hu-t a BKV Zrt.

A BKV járatai március 14-én, hétfőn a szombati, 15-én, kedden a munkaszüneti napokon (állami ünnepnapokon) érvényes menetrend szerint közlekednek. 16-17-én, szerdán és csütörtökön a szokásoshoz képest nem változik a közlekedés. 18-án, pénteken a társaság járművei a tanítási időszakban hétfőtől csütörtökig érvényes, 19-én, szombaton az iskolaszüneti pénteki, míg 20-án, vasárnap munkaszüneti napi menetrend szerint járnak.

A március 15-ei nemzeti ünnep kapcsán Budapest-szerte megemlékezéseket és rendezvényeket tartanak, amelyek befolyásolják a közösségi közlekedés megszokott rendjét. A nap legnagyobb részében egyebek mellett a Kossuth Lajos téren, a budai Várban, a Kossuth Lajos tér - Múzeumkert illetve a Nemzeti Múzeum - budai Vár közti szakaszon, a Batthyány-örökmécsesnél, a Deák Ferenc téren, a Szabad sajtó úton, emellett a XVIII. kerületben kell rendezvények miatti zárásokra számítani. A keddi, az egyes BKV-járatok menetrendjében életbe lépő változásokat az alábbiakban olvashatják.

2-es villamosok
6.00 és 9.30 óra között a Vágóhíd és a Kossuth Lajos tér között közlekednek.

47-es, 49-es villamosok
Előreláthatóan 7.00 és 13.00 óra között a Deák Ferenc tér helyett a Batthyány tér felé közlekednek. (A Kiskörút felé továbbutazásra a 7-es, 173-as buszcsaládot, vagy a Batthyány tértől a 2-es metrót javasoljuk.)

70-es, 78-as trolibuszok
Előreláthatóan 8.30 és 9.30 óra között az Erzsébet királyné útja, aluljáró illetve a Keleti pályaudvar (Garay utca) valamint a Kozma Ferenc utca között közlekednek. Erre az időszakra ideiglenes leszállóhelyet létesítünk a Kozma Ferenc utcában. A trolikra felszállni a Honvéd utcai megállóhelyen lehet.

5-ös, 178-as autóbuszok
Előreláthatóan 11.20 és 12.00 óra között a pesti végállomások irányában módosított útvonalon közlekednek, nem érintve a Ferenciek tere, az Astoria, az Uránia és a Blaha Lujza tér megállókat. A buszokra a Rudas gyógyfürdő (86-os busz megállója), a Szent Gellért tér (megálló a Duna-parton), a Fővám tér (115-ös busz megállója), a Kálvin tér (9-es busz megállója Kőbánya felé), a Ferenc körút, a Baross utca, a Rákóczi tér és a Népszínház utca (906-os buszok megállói) ideiglenes megállókban lehet felszállni.

A budai végállomások irányában szintén módosított útvonalon közlekednek, ezért nem állnak meg a Blaha Lujza tér, az Uránia, az Astoria, a Ferenciek tere, a Szarvas tér és a Dózsa György tér megállókban. Ebben az időszakban a következő ideiglenes megállókat érintik: Blaha Lujza tér, Rákóczi tér, Baross utca (906-os buszok megállói), Kálvin tér, Fővám tér (villamospótló-megállók), Rudas gyógyfürdő, Ybl Miklós tér (86-os buszok megállói), Clark Ádám tér (16-os, 105-ös busz megállója).

Előreláthatóan 15.30 és 19.00 óra között a buszok egyik irányban sem érintik a Ferenciek tere megállót.

A pesti végállomások irányában a buszokra a terelt útvonalukon a Rudas gyógyfürdő (86-os busz megállója), Szent Gellért tér (megálló a Duna-parton), Fővám tér (115-ös busz megállója), Kálvin tér (9-es busz megállója az Astoria felé) megállókban lehet felszállni.

A budai végállomások irányában a buszok a következő ideiglenes megállókban állnak meg: Kálvin tér, Fővám tér (villamospótló-megállók), Rudas gyógyfürdő (86-os autóbusz megállója).

7-es, 7E, 173-as, 173E autóbuszok
Várhatóan 11.20 és 12.00 óra között a pesti végállomások irányában módosított útvonalon közlekednek, s elkerülik a Rudas gyógyfürdő, a Ferenciek tere, az Astoria, az Uránia és a Blaha Lujza tér megállókat. Ebben az időszakban a következő megállókban lehet a buszokra felszállni: Fővám tér (115-ös autóbusz megállója), Kálvin tér (9-es busz megállója Kőbánya felé), Ferenc körút, Baross utca, Rákóczi tér, Népszínház utca (906-os busz megállója). A gyorsjáratok számára: Szent Gellért tér, Kálvin tér, Baross utca, Népszínház utca.

A budai végállomások irányában szintén módosított útvonalon közlekednek, nem érintve a Blaha Lujza tér, Uránia, Astoria, Ferenciek tere, Rudas gyógyfürdő megállókat. A buszokra a Blaha Lujza tér, a Rákóczi tér, a Baross utca (a 906-os busz megállói), a Kálvin tér és a Fővám tér (villamospótló-megállók) ideiglenes megállókban lehet felszállni. A gyorsjáratok számára: Blaha Lujza tér, Baross utca, Kálvin tér, Szent Gellért tér.

Várhatóan 15.30 és 19.00 óra között a buszok mindkét irányban elkerülik a Rudas gyógyfürdő és a Ferenciek tere megállókat. Az ideiglenes megállók a Fővám tér (pesti irányban a 115-ös busz megállója, budai irányban a villamospótló-megálló) és a Kálvin tér (pesti irányban a 9-es busz megállója, budai irányban a villamospótló-megálló).

8-as, 112-es autóbuszok
Előreláthatóan 11.20 és 12.00 óra között módosított útvonalon közlekednek, amelynek során nem érintik az Erzsébet híd, pesti hídfő, a Ferenciek tere, az Astoria, az Uránia megállókat, az Uránia végállomást, majd az Uránia, az Astoria, a Ferenciek tere, Erzsébet híd, budai hídfő megállókat.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az ideiglenes megállóhelyek: Szent Gellért tér (megálló a Duna-parton), Fővám tér (115-ös busz megállója), Kálvin tér leszállóhely (9-es autóbusz megállója az Üllői úton), majd Kálvin tér felszállóhely, Fővám tér (villamospótló-megállók), Rudas gyógyfürdő (86-os busz megállója).
 
Előreláthatóan 15.30-tól 19.00 óráig a buszok nem érintik az Erzsébet híd, pesti hídfő és a Ferenciek tere megállókat. Az ideiglenes megállók az Uránia irányában: Szent Gellért tér (megálló a Duna-parton), Fővám tér (115-ös busz megállója), Kálvin tér (9-es busz megállója az Astoria felé).
Az ideiglenes megállók a budai végállomások felé pedig: Kálvin tér, Fővám tér (villamospótló-megállók), Rudas gyógyfürdő (86-os).

16-os és 16A autóbuszok
Üzemkezdettől üzemzárásig a buszok megosztva közlekednek: a 16A autóbuszok a Moszkva tér (Várfok utca) és Fortuna köz között, a 16-os autóbuszok pedig a Nyugati pályaudvar és a Dísz tér között.

Egyik járat sem érinti a Dísz teret és a Szentháromság teret, illetve a 16-os a Deák Ferenc teret sem. A 16-os buszok megállóhelyei: Nyugati pályaudvar felszállóhely (26-os busz helyén), Bajcsy-Zsilinszky út (72-es, 73-as trolik megállója), Arany János utca (109-es busz megállója), Erzsébet tér (Deák Ferenc tér) (105-ös autóbusz ideiglenes megállója a József Attila utcában), Hild tér, Roosevelt tér, Clark Ádám tér, Donáti utca, Dísz tér végállomás, Palota út, gyorslift, Attila út, Krisztina tér, Clark Ádám tér, Roosevelt tér, József nádor tér (a 16-os busz saját megállói), Erzsébet tér (Deák Ferenc tér) (105-ös autóbusz ideiglenes megállója a József Attila utcában), Arany János utca (109-es busz megállója), Podmaniczky utca (72-es, 73-as trolik, 109-es busz megállója), Nyugati pályaudvar (109-es busz megállója), Nyugati pályaudvar leszállóhely.

Előreláthatóan 11.40 és 13.00 óra között a 16-os buszok nem érintik a Várat, helyette az Attila úton a Moszkva térre közlekednek, így Clark Ádám térig az előzőleg menetrendben felsorolt, majd innen a következő megállókban lehet felszállni rájuk: Alagút utca, Korlát utca, Vérmező út (5-ös busz megállói), Moszkva tér (Várfok utca) (139-es busz megállója), Moszkva tér, Attila út, Korlát utca, Mikó utca (5-ös busz megállói), Alagút utca (az Alagút utcában, az Attila út kereszteződése után).

109-es autóbuszok
7.00 órától 21.00 óráig megosztva közlekednek egyrészt Óbuda, Bogdáni út és a Nyugati pályaudvar (206-os végállomása) között 206-os, másrészt Kőbánya alsó vasútállomás és a Kálvin tér között 109A jelzéssel. A nem érintett megállók

Óbuda, Bogdáni út irányában: Szentkirályi utca, Kálvin tér, Astoria, Deák Ferenc tér, Arany János utca, Podmaniczky utca, Nyugati pályaudvar.

Kőbánya alsó vasútállomás felé: Nyugati pályaudvar, Bajcsy-Zsilinszky út, Arany János utca, Deák Ferenc tér, Astoria, Kálvin tér.

Az ideiglenes megállók a 109A vonalán: Üllői út (a 83-as busz megállója), Kálvin tér (az Üllői úton, a Szabó Ervin tér előtt).

115-ös autóbuszok
6.00 órától 9.30-ig a Kossuth Lajos tér zárása miatt módosított útvonalon közlekedik, amely megállóhely-változást nem okoz. 12.00 órától 14.00 óráig az Árpád híd irányában módosított útvonalon közlekednek, nem érintik ezért a Hold utca megállót, helyette az Arany János utcai megállóban (914-es, 950-es buszok megállója) lehet felszállni a buszokra.

184-es autóbuszok
Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata ezen a napon rendezi meg a március 15-ei emlékfutást. A 184-es autóbuszok ezért 11.20 és 12.20 között a 182-es buszok útvonalán közlekednek, ezért nem érintik a Kisfaludy utca (Nemes utca), Vezér utca, Törvény utca, Szálfa utca, Kettős-Körös utca, Péterhalmi út és az Obszervatórium megállókat.

Természetesen a BKV arra is felhívja a figyelmet, hogy a közölt módosítások tájékoztató jellegűek, operatív intézkedések során akár jelentős változásokra is számítani lehet.

 

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm