36 °C Budapest

Külföldön terjeszkedik a Sziget

2010. december 10. 09:02

A következő években több, az ország határain túli helyszínen is megjelenhet különböző zenei fesztiválokkal a Sziget Kft. Többek között Szlovákiába, Csehország vagy akár Bulgária is szóba kerülhet. Magyarországon a piac telítettsége miatt, pedig már csak tematikus rendezvényekkel, például gasztronómiai fesztiválokkal kívánja a vállalat bővíteni a portfólióját - nyilatkozta Gerendai Károly ügyvezető a Világgazdaságnak.

Az Econet.hu Nyrt. kizárólagos tulajdonában álló Est Media Group Kft. a napokban vált a Sziget Kft. többségi tulajdonosává, közös nyilatkozatukban pedig az egyik fő célnak a további terjeszkedést tűzték ki.

 


Gerendai Károly elmondta, hogy a nemzetközi terjeszkedést 2011.-ben Horvátországban szeretnék megkezdeni, ahol a tervek szerint augusztus végén rendeznék meg az Adria Sound elnevezésű fesztivált, közel két millió eurós büdzséből. Gerendai hozzáfűzte, hogy gyakorlatilag mindenben megállapodtak a fesztivál helyszínéül szolgáló telek tulajdonosával és már csak a szerződés megkötése van hátra, hogy megkezdődhessen a fesztivál érdemi szervezése.

A Sziget Kft. ügyvezetője a jövőre vonatkozó kihívásnak egyértelműen a külföldi piac meghódítását tartja kézenfekvőnek. Szlovákiából, valamint Csehországból már több megkeresést is kaptak -mondta Gerendai - így minden bizonnyal 2012-13-ban ezen országok felé fordulnak.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A sziegetesek a magyar piacon már csak a tematikus rendezvényekben látnak fantáziát. Ilyenek lehetnek a szűkebb zenei rétegeket megmozgató rendezvények, vagy például a gasztronómiai fesztiválok.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 29. szerda
Péter, Pál
26. hét
Június 29.
Nemzetközi Duna-nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?