11 °C Budapest

Lefagyasztja a hideg a BKV buszait

2010. november 28. 17:02

Szakszervezeti vélemények szerint a havas időjárás beköszöntével a BKV buszainak gyakoribb meghibásodására kell számítani.

Elöregedett a BKV járműparkja, ezért egyre több gondot okoz a hideg, szélsőséges időjárás - mondta az InfoRádiónak a Tömegközlekedési Dolgozók Független Szakszervezeteinek Szövetsége alelnöke. Nemes Gábor kiemelte: a korábbi években a hirtelen jött téli időjárás miatt több jármű hibásodott meg.

Példaként említette, hogy a fék- és ajtónyitó-berendezéseket levegőrendszer üzemelteti, ezekben pedig a lecsapódott víz megfagyhat, ami nehezíti a járművek működését.

A szakszervezeti vezető beszélt arról is, hogy az abroncsok lecserélése folyamatosan zajlik, de már előfordult, hogy nem megfelelő állapotú gumival kerültek ki az utcára a járművek.

Közel ezer busz van olyan állapotban, hogy ha nem újítják fel, akkor le kell cserélni - mondta Nemes Gábor, aki szerint néhány száz új buszra már most szükség lenne, míg a többit elég lenne felújítani.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?