Lefagyasztja a hideg a BKV buszait

2010. november 28. 17:02

Szakszervezeti vélemények szerint a havas időjárás beköszöntével a BKV buszainak gyakoribb meghibásodására kell számítani.

Elöregedett a BKV járműparkja, ezért egyre több gondot okoz a hideg, szélsőséges időjárás - mondta az InfoRádiónak a Tömegközlekedési Dolgozók Független Szakszervezeteinek Szövetsége alelnöke. Nemes Gábor kiemelte: a korábbi években a hirtelen jött téli időjárás miatt több jármű hibásodott meg.

Példaként említette, hogy a fék- és ajtónyitó-berendezéseket levegőrendszer üzemelteti, ezekben pedig a lecsapódott víz megfagyhat, ami nehezíti a járművek működését.

A szakszervezeti vezető beszélt arról is, hogy az abroncsok lecserélése folyamatosan zajlik, de már előfordult, hogy nem megfelelő állapotú gumival kerültek ki az utcára a járművek.

Közel ezer busz van olyan állapotban, hogy ha nem újítják fel, akkor le kell cserélni - mondta Nemes Gábor, aki szerint néhány száz új buszra már most szükség lenne, míg a többit elég lenne felújítani.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 20 millió forintot, 25 éves futamidőre, már 8,1 százalékos THM-el, és havi 151 979 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 8,52% a THM; a K&H Banknál 8,57%; a Raiffeisen Banknál 8,72%,  az Erste Banknál 9,02%; míg az OTP Banknál 9,3%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 25. hétfő
Eufrozina, Kende
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM