24 °C Budapest

Újabb szakasszal bővül az M7-est az M5-össel összekötő gyorsforgalmi út

2010. november 17. 20:02

Újabb, körülbelül 35 kilométeres szakasszal bővülhet az M9-es gyorsforgalmi út, már folyik a Dombóvár-Bonyhád szakasz előkészítése, amelyre összesen 1,83 milliárd forint áll rendelkezésre.

A tervezést a MOTT MacDonald Magyarország Kft. és alvállalkozója, a Viamed2000 Kft. végzi, az építés előkészítése 2014-ben zárul le a közlemény szerint.

A most előkészítendő, hozzávetőlegesen 35 kilométer hosszú útszakasz az M9-es gyorsforgalmi út Kaposvár és Szekszárd közötti szakaszának részét képezi, ami a már meglévő kaposvári elkerülő úttól indul. A kétszer két sávosra tervezett gyorsforgalmi út Szekszárd térségében kapcsolódik a szintén már korábban megépült M9-es autóúti szakaszhoz és a Szent László Duna-hídhoz.

Az M9-es autóút tervezett nyomvonala (a már megépült szakasz pirossal jelezve)

Az M9-es gyorsforgalmi út keleti irányban az M5-ös autópályához, nyugati irányban Szekszárd, Bonyhád, Dombóvár, Nagykanizsa, Vasvár összekötésével az M7-es autópályához kapcsolódik, így a Dunántúl és az Alföld déli részeinek kapcsolatát teremtheti meg. Az út része lesz majd az osztrák, szlovák, horvát, szlovén észak-déli, valamint a román, horvát, szlovén kelet-nyugat irányú nemzetközi forgalomnak is.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) társfinanszírozásával valósul meg. A beruházás előkészítésére a Közlekedés Operatív Program (Közop) keretén belül bruttó 1,83 milliárd forint áll rendelkezésre, ennek 15%-a magyar forrás, 85%-át pedig az ERFA fedezi.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?