14 °C Budapest

Itt nyílnak a legújabb élményfürdők Magyarországon

2010. november 16. 04:44

A legújabb magyar élményfürdők Úgy tűnik, nem lankad a fürdőnyitási kedv Magyarországon. Az utóbbi években kimondottan divatba jött a belföldi wellness-turizmus, ráadásul a válság miatt sokan inkább a határokon belül töltötték szabadidejüket. Jót tett az ágazatnak az üdülési csekk és a különféle egészségpénztári kedvezmények lehetősége is, így -kis túlzással- ma már alig akad olyan város, ahol ne lenne valamilyen élményfürdő, wellness-strand, vagy ne fejlesztenék spa-komplexummá a helyi uszodát. Most három szépreményű esélyest mutatunk, ahová hamarosan az egész család elindulhat -szép magyar kifejezéssel- wellnessezni.

A Magyar Turizmus Zrt. adatai szerint hazánkban több mint 350 létesítmény szolgál gyógy, illetve wellness célokat. Gyógyfürdők, szanatóriumok, gyógybarlangok, strandok, magas színvonalú wellness hotelek, gyógyszállodák nyújtanak széleskörű szolgáltatásokat a regenerálódáshoz, pihenéshez. Most három megújuló/épülő élményfürdőt mutatunk, amelyek hamarosan bekerülhetnek a családi úticélok közé.


Sárvár: decemberben jönnek az új részlegek


Nagyobb térképre váltás

Várhatóan december elején adják át a sárvári gyógy- és wellnessfürdő új részlegeit - közölték a város hivatalos honlapján. A csaknem 3 milliárd forint értékű fejlesztésnek köszönhetően, az új épületrészben csúszdákkal és játékokkal felszerelt, gyermek- és pancsoló medence, pezsgőmedence, babavilág, hullámmedence, három óriáscsúszda, úszómedence, bowling-pálya, egy új fittness centrum, valamint pihenőterek, mozi és játszótér is helyet kapnak - mondta el Vancsura Miklós igazgató.

A régi épületben is zajlanak munkálatok, ott további fedett gyógyvizes élménymedencét alakítanak ki, megújul a wellness és gyógyászati központ, bővül a szauna világ (finn szauna, élményzuhany, jacuzzi medence, pihenőtér), valamint új öltözőblokkot is létrehoznak.

 

Fotó: sarvar.hu


Mindezt úgy hajtották végre, hogy mellette alternatív energiaforrások felhasználásával fejlesztették az infrastruktúrát is. Ultraszűrős, klórmentes víztechnológiát alkalmaznak, és a baktérium- és vegyszermentes vizek minőségének további javítása érdekében működésbe állítanak egy új gépházat is.

Kaposvár: nyit a megújult wellness



Nagyobb térképre váltás

Kaposvárott is hamarosan kinyithat a helyi fürdő wellnes és megújult uszodai részlege, amennyiben megérkeznek a szakhatósági engedélyek. Az azonban biztosnak tűnik, hogy jövő tavaszra tolódik a somogyi megyeszékhely élményfürdője fedett részének átadása.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az előzetes számítások alapján a tervezett működési kiadás az uszoda és gyógyfürdő, valamint a Virágfürdő két évvel ezelőtti, együttes csaknem 522 milliós kiadásához képest jövőre valamivel több mint 665 millió forintra tehető. A megújult fürdő a hét valamennyi napján reggel kilenc órától este hétig tart majd nyitva és Kaposvár kártyával 30 százalékos kedvezmény vehető igénybe.

Makó: szabálytalanságokat találtak


Nagyobb térképre váltás

Makón is épül egy új csúcsfürdő, igaz, mostanában inkább a problémákról harsog a helyi sajtó. A város hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint szabálytalansági vizsgálatot indított a fürdőberuházás ellen a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség, október 11-én. A város önkormányzatának azonban "szilárd meggyőződése, hogy ez a fürdőépítés jogszerűen történik". Szeptember elején a kivitelező cég egyik vezetője arról tájékoztatta a sajtót, hogy 2011 júniusi határidőre elkészül a 3,6 milliárd forintos beruházással épülő új makói fürdő.

 

Az épülő makói fürdő látványterve(Fotó: makogyogyfurdo.hu)


A makói termálvizet és a Maros gyógyiszapját hasznosító gyógyászati részlegben beltéri és kültéri gyógymedence, gyógytorna-medence, súlyfürdő lesz. A mellette épülő blokkban szaunavilág, gyermekmedence, étterem és öltöző várja majd a vendégeket. A fürdő látványának meghatározó eleme a kör alakú fogadóépület, s a hasonló alaprajzú, toronnyal kiegészített részleg, ahol három élménymedence szolgálja majd a kikapcsolódást. Helyi lapinformációk szerint a beruházás a határ menti romániai településekről is számos vendéget vonz majd a városba.

Vegyünk-e nyaralót a termáltelepüléseken

Habár a fürdőlátogatás kimondottan divatosnak számít Magyarországon,  a "termáltelepülések" ingatlanpiaca látott már szebb napokat is - áll a ReSource.hu ingatlanpiaci elemzésében.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm