21 °C Budapest

Itt nyílnak a legújabb élményfürdők Magyarországon

2010. november 16. 04:44

A legújabb magyar élményfürdők Úgy tűnik, nem lankad a fürdőnyitási kedv Magyarországon. Az utóbbi években kimondottan divatba jött a belföldi wellness-turizmus, ráadásul a válság miatt sokan inkább a határokon belül töltötték szabadidejüket. Jót tett az ágazatnak az üdülési csekk és a különféle egészségpénztári kedvezmények lehetősége is, így -kis túlzással- ma már alig akad olyan város, ahol ne lenne valamilyen élményfürdő, wellness-strand, vagy ne fejlesztenék spa-komplexummá a helyi uszodát. Most három szépreményű esélyest mutatunk, ahová hamarosan az egész család elindulhat -szép magyar kifejezéssel- wellnessezni.

A Magyar Turizmus Zrt. adatai szerint hazánkban több mint 350 létesítmény szolgál gyógy, illetve wellness célokat. Gyógyfürdők, szanatóriumok, gyógybarlangok, strandok, magas színvonalú wellness hotelek, gyógyszállodák nyújtanak széleskörű szolgáltatásokat a regenerálódáshoz, pihenéshez. Most három megújuló/épülő élményfürdőt mutatunk, amelyek hamarosan bekerülhetnek a családi úticélok közé.


Sárvár: decemberben jönnek az új részlegek


Nagyobb térképre váltás

Várhatóan december elején adják át a sárvári gyógy- és wellnessfürdő új részlegeit - közölték a város hivatalos honlapján. A csaknem 3 milliárd forint értékű fejlesztésnek köszönhetően, az új épületrészben csúszdákkal és játékokkal felszerelt, gyermek- és pancsoló medence, pezsgőmedence, babavilág, hullámmedence, három óriáscsúszda, úszómedence, bowling-pálya, egy új fittness centrum, valamint pihenőterek, mozi és játszótér is helyet kapnak - mondta el Vancsura Miklós igazgató.

A régi épületben is zajlanak munkálatok, ott további fedett gyógyvizes élménymedencét alakítanak ki, megújul a wellness és gyógyászati központ, bővül a szauna világ (finn szauna, élményzuhany, jacuzzi medence, pihenőtér), valamint új öltözőblokkot is létrehoznak.

 

Fotó: sarvar.hu


Mindezt úgy hajtották végre, hogy mellette alternatív energiaforrások felhasználásával fejlesztették az infrastruktúrát is. Ultraszűrős, klórmentes víztechnológiát alkalmaznak, és a baktérium- és vegyszermentes vizek minőségének további javítása érdekében működésbe állítanak egy új gépházat is.

Kaposvár: nyit a megújult wellness



Nagyobb térképre váltás

Kaposvárott is hamarosan kinyithat a helyi fürdő wellnes és megújult uszodai részlege, amennyiben megérkeznek a szakhatósági engedélyek. Az azonban biztosnak tűnik, hogy jövő tavaszra tolódik a somogyi megyeszékhely élményfürdője fedett részének átadása.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az előzetes számítások alapján a tervezett működési kiadás az uszoda és gyógyfürdő, valamint a Virágfürdő két évvel ezelőtti, együttes csaknem 522 milliós kiadásához képest jövőre valamivel több mint 665 millió forintra tehető. A megújult fürdő a hét valamennyi napján reggel kilenc órától este hétig tart majd nyitva és Kaposvár kártyával 30 százalékos kedvezmény vehető igénybe.

Makó: szabálytalanságokat találtak


Nagyobb térképre váltás

Makón is épül egy új csúcsfürdő, igaz, mostanában inkább a problémákról harsog a helyi sajtó. A város hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint szabálytalansági vizsgálatot indított a fürdőberuházás ellen a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség, október 11-én. A város önkormányzatának azonban "szilárd meggyőződése, hogy ez a fürdőépítés jogszerűen történik". Szeptember elején a kivitelező cég egyik vezetője arról tájékoztatta a sajtót, hogy 2011 júniusi határidőre elkészül a 3,6 milliárd forintos beruházással épülő új makói fürdő.

 

Az épülő makói fürdő látványterve(Fotó: makogyogyfurdo.hu)


A makói termálvizet és a Maros gyógyiszapját hasznosító gyógyászati részlegben beltéri és kültéri gyógymedence, gyógytorna-medence, súlyfürdő lesz. A mellette épülő blokkban szaunavilág, gyermekmedence, étterem és öltöző várja majd a vendégeket. A fürdő látványának meghatározó eleme a kör alakú fogadóépület, s a hasonló alaprajzú, toronnyal kiegészített részleg, ahol három élménymedence szolgálja majd a kikapcsolódást. Helyi lapinformációk szerint a beruházás a határ menti romániai településekről is számos vendéget vonz majd a városba.

Vegyünk-e nyaralót a termáltelepüléseken

Habár a fürdőlátogatás kimondottan divatosnak számít Magyarországon,  a "termáltelepülések" ingatlanpiaca látott már szebb napokat is - áll a ReSource.hu ingatlanpiaci elemzésében.

NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem