14 °C Budapest

Itt nyílnak a legújabb élményfürdők Magyarországon

2010. november 16. 04:44

A legújabb magyar élményfürdők Úgy tűnik, nem lankad a fürdőnyitási kedv Magyarországon. Az utóbbi években kimondottan divatba jött a belföldi wellness-turizmus, ráadásul a válság miatt sokan inkább a határokon belül töltötték szabadidejüket. Jót tett az ágazatnak az üdülési csekk és a különféle egészségpénztári kedvezmények lehetősége is, így -kis túlzással- ma már alig akad olyan város, ahol ne lenne valamilyen élményfürdő, wellness-strand, vagy ne fejlesztenék spa-komplexummá a helyi uszodát. Most három szépreményű esélyest mutatunk, ahová hamarosan az egész család elindulhat -szép magyar kifejezéssel- wellnessezni.

A Magyar Turizmus Zrt. adatai szerint hazánkban több mint 350 létesítmény szolgál gyógy, illetve wellness célokat. Gyógyfürdők, szanatóriumok, gyógybarlangok, strandok, magas színvonalú wellness hotelek, gyógyszállodák nyújtanak széleskörű szolgáltatásokat a regenerálódáshoz, pihenéshez. Most három megújuló/épülő élményfürdőt mutatunk, amelyek hamarosan bekerülhetnek a családi úticélok közé.


Sárvár: decemberben jönnek az új részlegek


Nagyobb térképre váltás

Várhatóan december elején adják át a sárvári gyógy- és wellnessfürdő új részlegeit - közölték a város hivatalos honlapján. A csaknem 3 milliárd forint értékű fejlesztésnek köszönhetően, az új épületrészben csúszdákkal és játékokkal felszerelt, gyermek- és pancsoló medence, pezsgőmedence, babavilág, hullámmedence, három óriáscsúszda, úszómedence, bowling-pálya, egy új fittness centrum, valamint pihenőterek, mozi és játszótér is helyet kapnak - mondta el Vancsura Miklós igazgató.

A régi épületben is zajlanak munkálatok, ott további fedett gyógyvizes élménymedencét alakítanak ki, megújul a wellness és gyógyászati központ, bővül a szauna világ (finn szauna, élményzuhany, jacuzzi medence, pihenőtér), valamint új öltözőblokkot is létrehoznak.

 

Fotó: sarvar.hu


Mindezt úgy hajtották végre, hogy mellette alternatív energiaforrások felhasználásával fejlesztették az infrastruktúrát is. Ultraszűrős, klórmentes víztechnológiát alkalmaznak, és a baktérium- és vegyszermentes vizek minőségének további javítása érdekében működésbe állítanak egy új gépházat is.

Kaposvár: nyit a megújult wellnessNagyobb térképre váltás

Kaposvárott is hamarosan kinyithat a helyi fürdő wellnes és megújult uszodai részlege, amennyiben megérkeznek a szakhatósági engedélyek. Az azonban biztosnak tűnik, hogy jövő tavaszra tolódik a somogyi megyeszékhely élményfürdője fedett részének átadása.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az előzetes számítások alapján a tervezett működési kiadás az uszoda és gyógyfürdő, valamint a Virágfürdő két évvel ezelőtti, együttes csaknem 522 milliós kiadásához képest jövőre valamivel több mint 665 millió forintra tehető. A megújult fürdő a hét valamennyi napján reggel kilenc órától este hétig tart majd nyitva és Kaposvár kártyával 30 százalékos kedvezmény vehető igénybe.

Makó: szabálytalanságokat találtak


Nagyobb térképre váltás

Makón is épül egy új csúcsfürdő, igaz, mostanában inkább a problémákról harsog a helyi sajtó. A város hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint szabálytalansági vizsgálatot indított a fürdőberuházás ellen a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség, október 11-én. A város önkormányzatának azonban "szilárd meggyőződése, hogy ez a fürdőépítés jogszerűen történik". Szeptember elején a kivitelező cég egyik vezetője arról tájékoztatta a sajtót, hogy 2011 júniusi határidőre elkészül a 3,6 milliárd forintos beruházással épülő új makói fürdő.

 

Az épülő makói fürdő látványterve(Fotó: makogyogyfurdo.hu)


A makói termálvizet és a Maros gyógyiszapját hasznosító gyógyászati részlegben beltéri és kültéri gyógymedence, gyógytorna-medence, súlyfürdő lesz. A mellette épülő blokkban szaunavilág, gyermekmedence, étterem és öltöző várja majd a vendégeket. A fürdő látványának meghatározó eleme a kör alakú fogadóépület, s a hasonló alaprajzú, toronnyal kiegészített részleg, ahol három élménymedence szolgálja majd a kikapcsolódást. Helyi lapinformációk szerint a beruházás a határ menti romániai településekről is számos vendéget vonz majd a városba.

Vegyünk-e nyaralót a termáltelepüléseken

Habár a fürdőlátogatás kimondottan divatosnak számít Magyarországon,  a "termáltelepülések" ingatlanpiaca látott már szebb napokat is - áll a ReSource.hu ingatlanpiaci elemzésében.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20