19 °C Budapest

Hódít a lassú turizmus

2010. október 26. 16:58

Egyre népszerűbb az időben és pénzben gazdag vendégkör elérését lehetővé tevő, a lassúság luxusára építő turisztikai termékek egyre népszerűbbek Ausztriában - ezt pedig a magyar turizmus is kihasználhatja.

Éppen ezért e szegmens megnyerése is szerepel az Magyar Turizmus Zrt. osztrák piacon alkalmazott marketingtervében, s ennek érdekében számos akció került idén is lebonyolításra.

Az MT Zrt. ausztriai képviselete az elmúlt vasárnap rendhagyó prezentáció keretében népszerűsítette hazánk "lassú turizmus" (slow tourism, sanfter Tourismus) kínálatát.

Idén május 9-én ennek jegyében az osztrák Majestic Imperator társaság császári idők hangulatát idéző luxus nosztalgiavonata Budapestre látogatott, hogy egy szakmai workshop keretében a hazai szolgáltatók is megismerkedhessenek a Bécs-Budapest-Bécs vonalon új attrakcióként indítandó luxus nosztalgiavonat tervével, amely a közeljövőben akár menetrend szerint közlekedne a két főváros között. Az eddig elsősorban MICE-attrakcióként kiaknázott termékeket a hazai szolgáltatók bevonásával szabadidős csomagok formájában is piacra lehetne vinni, és nemcsak egynapos programként.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 18. 16:33