12 °C Budapest

Tűzveszélyes BMW-k! Kell-e félni a magyaroknak?

2010. június 14. 16:58

A tengerentúlon leállították az 1-es BMW-k értékesítést és visszahívásokra is számítani lehet, mivel a tervezés során - mint utóbb kiderült - rosszul választottak anyagot mérnökök. Jó hír azonban, hogy a tervezési hibát kizárólag az Észak-Amerikában értékesített autóknál követték el a bajorok.

Több amerikai autósportál is beszámolt róla, hogy baj van a BMW legkisebb modelljével. A kocsi egy esetleges baleset következtében ugyanis kigyulladhat, ezért a BMW egy ideig leállítja a modell értékesítését. A probléma oka a biztonsági öv pirotechnikai előfeszítője körül lévő szigetelés. Erre a célra ugyanis a bajor autógyár egy olyan anyagot használt fel, amely az övfeszítő működése során túlmelegedhet, és lángra kaphat.

Épphogy a BMW a legértékesebb autómárka

A BMW vizsgálja a problémát, és már jóváhagyta márkakereskedőinek a készleten lévő hibás autók kijavítását, a hírek szerint pedig rövidesen döntés születhet a már eladott autók visszahívásáról is. A tudósítások szerint a túlmelegedésre hajlamos anyagot a 2010 januárja és májusa között gyártott 1-es Coupe és Cabrio BMW-ben használták, egyes szériák azonban korábbról is visszahívásra kerülhetnek.

Az 1-es Cabrio

A Pénzcentrum az üggyel kapcsolatban felkereste a BMW magyarországi forgalmazóját. Kérdésünkre a hazai importőr úgy nyilatkozott, hogy "a probléma csak és kizárólag az Észak-Amerikában értékesített, illetve értékesítendő 1-es Coupé és Cabrio modelleket érinti. A többi, így a magyar piacra szánt járművekre a visszahívás nem vonatkozik." Jávor Dániel, a cég vállalati kommunikációs igazgatója hozzátette: a tengerentúlon visszahívásra kerülő kocsik hibáinak kijavítása nagyjából másfél órát vesz igénybe.

Korábban: A legnépszerűbb luxusautók - Itt a LISTA!

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A fenti típusok értékesítési volumene egyébként marginális a BMW magyarországi forgalmában. 2009-ben összesen 15db 1-es Coupé illetve Cabrio modellt értékesített a német autógyár idehaza, amely darabszámra a 2009-ben itthon eladott 1100 db BMW mindössze kevesebb, mint 1,5%-a.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06