32 °C Budapest

53 ezren strandoltak a hétvégén Budapesten

MTI
2010. június 14. 15:02

A kánikulai hétvégén összesen 53 ezren látogattak ki a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) által üzemeltetett strandokra, ez a kánikulai hétvégéket nézve átlagosnak mondható - mondta Kiss Ferenc, a társaság üzemeltetési igazgatója.

A jó idő miatt a hét eleje óta folyamatosan, naponta mintegy ezer fővel nőtt a vendégek száma a BGYH strandjain. Szombaton a várakozásoknak megfelelően, 28 ezer látogató fordult meg a strandokon, vasárnap azonban csupán 25 ezren, miközben hagyományosan a vasárnap az erősebb hétvégi nap - ismertette az igazgató. Szerinte ebben az is közrejátszhatott, hogy a meteorológiai jelentések zivatart, esőt jósoltak vasárnapra.

Kiss Ferenc elmondta azt is, hogy hosszabbított nyitva tartás mellett megerősített orvosi ügyelettel, uszodamesteri felügyelettel és biztonsági szolgálattal várták a kánikulai hétvégi forgalmat. A strandokon vízautomatákat és napernyőket állítottak fel.

Az igazgató szerint népszerű az idei évben elindított szezonbérlet is, amely egész nyárra érvényes a BGYH üzemelésében lévő összes strandra. Eddig több mint 400 darabot adtak el, amelyek egyharmada felnőtt, kétharmada gyermek, illetve nyugdíjas bérlet.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 21. hétfő
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?