Torinótól Csíksomlyóig: egyre nagyobb üzlet a vallási turizmus

Pénzcentrum
2010. május 20. 09:17

Pünkösdre a legtöbb hazai hotel már legalább 80-90 százalékig foglalt. Évről évre növekszik az érdeklődés a kegyhelyek, illetve a vallási turizmus iránt is -írja a Népszava.

A pünkösdi időszakban felerősödik az érdeklődés a vallási emlékhelyek iránt, ma még azonban csak néhány utazási iroda szakosodott az ilyen utak szervezésére. A legtöbb vallási jellegű utazást egyébként nem az irodák, hanem különböző egyházi intézmények szervezik meg.

Madari Gyula, a Makrovilág Utazási és Zarándok Utazási Iroda igazgatója a lapnak elmondta: a rendszerváltást megelőző évtizedekben erre nem igen volt lehetőség, ez is az egyik oka, hogy egyre többen indulnak útnak szervezetten egy-egy jelesebb egyházi ünnep alkalmával a legismertebb hazai és külföldi kegyhelyekre, vagy éppen Rómába.

Évek óta a Kárpát-medencei magyarság pünkösd szombati találkozóhelye a csíksomlyói búcsú, ahová a világ minden részéből érkeznek a zarándokok. Idén egyfajta konkurenciát jelent a magyar búcsújáró helynek, hogy május 23-ig tekinthető meg a híres torinói lepel: az utazási iroda eddig kis híján 20 szervezett csoportot indított Torinóba.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22