28 °C Budapest

Torinótól Csíksomlyóig: egyre nagyobb üzlet a vallási turizmus

Pénzcentrum
2010. május 20. 09:17

Pünkösdre a legtöbb hazai hotel már legalább 80-90 százalékig foglalt. Évről évre növekszik az érdeklődés a kegyhelyek, illetve a vallási turizmus iránt is -írja a Népszava.

A pünkösdi időszakban felerősödik az érdeklődés a vallási emlékhelyek iránt, ma még azonban csak néhány utazási iroda szakosodott az ilyen utak szervezésére. A legtöbb vallási jellegű utazást egyébként nem az irodák, hanem különböző egyházi intézmények szervezik meg.

Madari Gyula, a Makrovilág Utazási és Zarándok Utazási Iroda igazgatója a lapnak elmondta: a rendszerváltást megelőző évtizedekben erre nem igen volt lehetőség, ez is az egyik oka, hogy egyre többen indulnak útnak szervezetten egy-egy jelesebb egyházi ünnep alkalmával a legismertebb hazai és külföldi kegyhelyekre, vagy éppen Rómába.

Évek óta a Kárpát-medencei magyarság pünkösd szombati találkozóhelye a csíksomlyói búcsú, ahová a világ minden részéből érkeznek a zarándokok. Idén egyfajta konkurenciát jelent a magyar búcsújáró helynek, hogy május 23-ig tekinthető meg a híres torinói lepel: az utazási iroda eddig kis híján 20 szervezett csoportot indított Torinóba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 24. csütörtök
Iván
25. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 23. 20:43