14 °C Budapest

Sztrájk, légtérzár: fontos információk utazóknak

2010. május 6. 11:32

Az Európai Fogyasztói Központok Hálózata az Európai Bizottsággal Együttműködve tájékoztató csomagot állított össze a brit légtérzár és a görög sztrájk miatt külföldön rekedt utasoknak. A tájékoztató csomag a weboldalunkon elérhető.

Szerda hajnalban ismét lezárták a brit légtér egy részét az izlandi vulkáni hamu miatt. A brit polgári légügyi hatóság bejelentése szerint Skócia és Észak-Írország fölött légtérzár van az izlandi vulkáni hamufelhő miatt, amit a szél újra a brit szigetek felé sodort, adta hírül az Origo.

A levegőben található vulkáni szemcsék magas koncentrációja miatt rendelte el a brit légügyi hatóság a légtérzárat. Miután a hamufelhő eljuthat délre a brit szigeteken, több repülőteret is lezárhatnak Nagy - Britannia más részein. Ez napközben az Anglia északnyugati és a Wales északi részén lévő légikikötőket érintheti.

A vulkáni hamu miatt elrendelt légtérzár mellett a görög légiközlekedésben is fennakadások tapasztalhatók. A görögországi légiforgalmi irányítók sztrájkja miatt a Malév szaloniki és egyik athéni járata szerdán kimarad, a késő esti azonban már rendben közlekedik - mondta az MTI-nek szerdán reggel Szilágyi Károly, a Budapest Airport (BA) szóvivője.

A légtér lezárásáról hozott döntés, illetve a görög sztrájk miatt előállt akadozó légi közlekedés nagy zavart okozhat Európa-szerte a turisták és az üzleti útra indultak körében. Mindazonáltal még az olyan rendkívüli körülmények között is, mint a jelenlegi, az EU rendeleteit a légiutasok jogairól alkalmazni kell.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az Európai Fogyasztói Központok Hálózata az Európai Bizottsággal Együttműködve egy tájékoztató csomagot állított össze arra nézve, hogy hogyan kell eljárni a különböző helyzetekben, illetőleg hol tájékozódhatnak a fogyasztók a jogaikról és mely hatósági fórumokon tehetnek panaszt az egyes államokban.

A csomag tartalmazza továbbá a panaszbejelentő formanyomtatványokat, melyeket a légitársaságoknál nyújthatnak be, illetőleg az illetékes békéltető testületek elérhetőségeit, a Légifuvarozó szövetségek elérhetőségeit világszerte, Utazási Irodák és Utazásszervezők Szövetségének elérhetőségeit, az egyes Európai Fogyasztói Központok elérhetőségeit és a kis értékű követelések európai eljárásáról való tájékoztatót.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem