25 °C Budapest

Sztrájk, légtérzár: fontos információk utazóknak

2010. május 6. 11:32

Az Európai Fogyasztói Központok Hálózata az Európai Bizottsággal Együttműködve tájékoztató csomagot állított össze a brit légtérzár és a görög sztrájk miatt külföldön rekedt utasoknak. A tájékoztató csomag a weboldalunkon elérhető.

Szerda hajnalban ismét lezárták a brit légtér egy részét az izlandi vulkáni hamu miatt. A brit polgári légügyi hatóság bejelentése szerint Skócia és Észak-Írország fölött légtérzár van az izlandi vulkáni hamufelhő miatt, amit a szél újra a brit szigetek felé sodort, adta hírül az Origo.

A levegőben található vulkáni szemcsék magas koncentrációja miatt rendelte el a brit légügyi hatóság a légtérzárat. Miután a hamufelhő eljuthat délre a brit szigeteken, több repülőteret is lezárhatnak Nagy - Britannia más részein. Ez napközben az Anglia északnyugati és a Wales északi részén lévő légikikötőket érintheti.

A vulkáni hamu miatt elrendelt légtérzár mellett a görög légiközlekedésben is fennakadások tapasztalhatók. A görögországi légiforgalmi irányítók sztrájkja miatt a Malév szaloniki és egyik athéni járata szerdán kimarad, a késő esti azonban már rendben közlekedik - mondta az MTI-nek szerdán reggel Szilágyi Károly, a Budapest Airport (BA) szóvivője.

A légtér lezárásáról hozott döntés, illetve a görög sztrájk miatt előállt akadozó légi közlekedés nagy zavart okozhat Európa-szerte a turisták és az üzleti útra indultak körében. Mindazonáltal még az olyan rendkívüli körülmények között is, mint a jelenlegi, az EU rendeleteit a légiutasok jogairól alkalmazni kell.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az Európai Fogyasztói Központok Hálózata az Európai Bizottsággal Együttműködve egy tájékoztató csomagot állított össze arra nézve, hogy hogyan kell eljárni a különböző helyzetekben, illetőleg hol tájékozódhatnak a fogyasztók a jogaikról és mely hatósági fórumokon tehetnek panaszt az egyes államokban.

A csomag tartalmazza továbbá a panaszbejelentő formanyomtatványokat, melyeket a légitársaságoknál nyújthatnak be, illetőleg az illetékes békéltető testületek elérhetőségeit, a Légifuvarozó szövetségek elérhetőségeit világszerte, Utazási Irodák és Utazásszervezők Szövetségének elérhetőségeit, az egyes Európai Fogyasztói Központok elérhetőségeit és a kis értékű követelések európai eljárásáról való tájékoztatót.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?