21 °C Budapest

Kínában minden autót el lehet adni

Pénzcentrum
2010. május 10. 09:32

Miközben az európai autópiac szenved, addig Kínában dinamikusan növekednek a világ legjelentősebb autómárkáinak eladási mutatói. Jelenleg úgy tűnik, emelkedésük sosem ér véget. A tavalyi évben ugyanis sok márka 50% feletti vagy ahhoz közeli bővülést tudott produkálni.

A világ tavaly óta legnagyobb autópiaca egyre csak bővül, a nyugati és japán márkák pedig sorra nyitják meg újabb és újabb gyáraikat. Az egyesült államokbeli Ford tavaly szeptemberben kezdte építeni harmadik kínai üzemét, a legnagyobb helyi ipari csoportokkal együtt dolgozó amerikai General Motors pedig éppen egy új gyár létesítésének helyszínét keresi - írja mai számában a Világgazdaság.


2009-ben Kína legnagyobb külföldi autógyára a Volkswagen volt. A német logóval összesen több mint 1,1 millió autót adtak el egy év alatt a világ legnépesebb országában. Szintén tekintélyes piaci részesedést tudhat magáénak a General Motors is, mely két márkával is - Buick, Chevrolet - képviselteti magát a top márkák között.

2008-ról 2009-ra a legjelentősebb bővülést (84,5%-os) a dél-koreai Hyundai produkálta, de szintén tekintéses pluszt könyvelhettek el a GM márkák, a Kia és a Ford is a távol-keleti országban.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?