27 °C Budapest

Nagyot csattant a Suzuki és a Land Rover: kiengedte a kéziféket a Skoda

Pénzcentrum
2010. május 4. 09:47

2010 áprilisában 3 654 személygépkocsit vásároltak Magyarországon, míg egy évvel korábban még 6 715 jármű gurult ki a szalonokból. A Datahouse Kft. adatai szerint mérséklődött a magyar autópiac zuhanásának üteme, a visszaesés viszont még mindig több mint 45% volt az előző év hasonló időszakához viszonyítva - írja a Napi Gazdaság.

Az idei első három hónapban rendre jóval 50% fölötti esést mutattak a magyarországi autóértékesítési számok éves összevetésben, így az áprilisi eredményt lassú konszolidációként is lehet értelmezni.

A tavaly áprilisi 911 darab, illetve az idén márciusi 626 darab után áprilisban 607 darab kishaszongépjárművet adtak el. Ezen a területen gyorsabbnak tűnik a piac felépülése, az év első két hónapjában még közel 60, márciusban majd 50%-kal zuhantak az értékesítések, áprilisban azonban 33%-osra lassult az esés éves szinten.

Személyautókból és kishaszonjárművekből összességében 44%-kal fogyott kevesebb áprilisban, mint tavaly ilyenkor; míg az első négy hónapban 52%-os elmaradást regisztrálhattak a forgalmazók.

Az egyes márkákat illetően áprilisban a legtöbb autót a Ford kereskedői tudták eladni, de az 541 darabos szám több mint 56%-os elmaradást jelent a tavaly áprilisitól. Ezzel szemben a Skoda több mint 61%-os forgalombővülést ért el, amivel a második legkeresettebb márka lett a negyedik hónapban.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A 10 legnépszerűbb márka között a Suzuki szenvedte el a legkomolyabb visszaesést, miután közel 85%-kal, 1025 darabról 161 darabra mérséklődött forgalma. Ezzel a teljes listán is a második legrosszabb szereplő a közel 95%-ot zuhanó Land Rover mögött.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 27. kedd
Olga, Liliána
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 27. 15:15