Börtön járhat a kátyúért?

2010. április 20. 08:47

Egy Békés megyei kistelepülés, Kaszaper bűntetőfeljelentést tett a közútfenntartó ellen a települést Orosházával összekötő út rossz minősége miatt - írja a Magyar Nemzet.

Közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt perli a magyar államot, a vagyonkezelőt, a Közlekedésfejlesztési és Koordinációs Központot, valamint az üzemeltetőt, a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t (MK).

A polgármester Csürhés István azt szeretné, ha a felelősök büntetésből a falu határában, közmunka keretében kátyúznának, hiszen gondatlanságuk miatt minden évben történik halálos baleset.

Az MK kommunikációs osztálya elmondta, hogy ellenük az útburkolat veszélyes állapota miatt még soha nem kezdeményeztek pert, azonban ha a bíróságok helyt adnak, akkor az egyes területekért felelős munkatársak büntetőjogi felelőssége is fennállhat.

Ez azonban akár perek ezreit indíthatja el, hiszen nem Kaszaper az egyedüli, hasonló problémával sújtott település: hazánkban az utak több, mint felén rossz a burkolat, tűrhető osztályzattal pedig egyötödük rendelkezik. Megfelelő állapotban pusztán az utak kevesebb, mint öt százaléka található.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Jelenleg 2009-2010-re összesen 1300 km mellékút felújítására futja a költségvetésből.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 19. szombat
Gyárfás
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?