21 °C Budapest

Leáll a Toyota-forgalmazás az USA-ban, ilyen nagy a baj?

2010. január 27. 13:32

Nyolc modelljének kereskedését is felfüggeszti a Toyota, miután múlt héten kénytelen volt 2,3 millió gépjárművet visszahívni.

A gázpedál felengedésre lassan reagált, esetenként el is akadt, ezért kényszerült a világ legnagyobb autógyártója a tömeges visszahívásra. Most bejelentette azt is: nem forgalmazza a járműveket és februártól leállítja az amerikai gyártósorokat is addig, amíg nem találnak biztos megoldást a problémára.

A kereskedések nem forgalmazzák a 2007-2010 között készült Camrykat és Tundrákat, a 2009-2010-es RAV4-est, Corollát és Matrixot, a 2005-2010-es Avalont, az idei Highlandert és a 2008-2010 között gyártott Sequoiákat.

A BBC által megkérdezett elemzők szerint a visszahívás önmagában még nem lenne nagy probléma, ám a termelés és forgalmazás leállítása komoly veszélyt jelent a cégre. Még ha a Toyota is a világ legnagyobb gyártója, a kiélezett verseny miatt ő sem engedheti meg magának a hosszas leállást. Ugyanakkor értékelték az erőfeszítést, hogy a Toyota számára az autósok biztonsága a legfontosabb a döntéshozásban.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?