20 °C Budapest

Perbe fogják a gyilkos autó gyártóját

2010. március 4. 16:02

Perbe fogják a Toyotát annak a kaliforniai állami járőrnek a hozzátartozói, aki három családtagjával együtt egy Toyotában vesztették életüket. A felperesek szerint a japán gyártó autóinak azóta sokat kárhoztatott gázpedálproblémája járult hozzá, hogy a jármű veszélyesen felgyorsult, irányíthatatlanná vált és végül halálos balesetet okozott.

Az eset még múlt év augusztusában történt: Mark Saylor feleségével, kislányával és sórorával utazott Lexus ES 350-esükben, amikor az autó magától gyorsulni kezdett és nem lehetett megállítani, hiába próbált a sofőr fékezni. A Lexus végül 200 km/h-s sebességre gyorsulva becsapódott egy másik autóba, átvágott egy kerítésen, egy védőfalnak csapódva felrepült a levegőbe, többször átfordult, majd becsapódott és kigyulladt. Az autó utasainak utolsó másodperceit a rendőrség telefonvonalain működő automata is rögzítette, ahogy az utasok kétségbeesésükben a segélyhívót tárcsázták - írta a Reuters.

Korábban: Leáll a Toyota-forgalmazás az USA-ban, ilyen nagy a baj?

A San Diego-i Rendőrség szakértői szerint a baleset azért következhetett be, mert a gázpedál beragadt az ülés alatti gumiszőnyeg pereme alá. Ezt eredetileg egy nagyobb autóba tervezték, ám a kereskedésben mégis ezt helyezték Saylor autójába. Más mechanikai vagy technikai okot nem találtak a vizsgálatot folytatók. A Toyota folyamatban lévő ügyről nem kívánt nyilatkozni. 

Korábban: Milliónyi autót hív vissza a Toyota, lehet következménye hazánkban is!

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az ügyhöz hozzátartozik, hogy a kereskedés egy másik ügyfele szintén panaszkodott hasonló problémára: ő úgy kerülte el a balesetet, hogy az elszabadult autó váltóját üresbe tette, majd megállás után kiszabadította a gázpedált. Panaszt tett a kereskedésben, ám a panasza állítólag sosem érkezett meg az illetékeshez. A közlekedési minisztérium adatai szerint az utóbbi egy évtizedben legalább 50 haláleset köthető Toyota vagy Lexus típusú gépjárművek elszabadulásához.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?