17 °C Budapest

Perbe fogják a gyilkos autó gyártóját

2010. március 4. 16:02

Perbe fogják a Toyotát annak a kaliforniai állami járőrnek a hozzátartozói, aki három családtagjával együtt egy Toyotában vesztették életüket. A felperesek szerint a japán gyártó autóinak azóta sokat kárhoztatott gázpedálproblémája járult hozzá, hogy a jármű veszélyesen felgyorsult, irányíthatatlanná vált és végül halálos balesetet okozott.

Az eset még múlt év augusztusában történt: Mark Saylor feleségével, kislányával és sórorával utazott Lexus ES 350-esükben, amikor az autó magától gyorsulni kezdett és nem lehetett megállítani, hiába próbált a sofőr fékezni. A Lexus végül 200 km/h-s sebességre gyorsulva becsapódott egy másik autóba, átvágott egy kerítésen, egy védőfalnak csapódva felrepült a levegőbe, többször átfordult, majd becsapódott és kigyulladt. Az autó utasainak utolsó másodperceit a rendőrség telefonvonalain működő automata is rögzítette, ahogy az utasok kétségbeesésükben a segélyhívót tárcsázták - írta a Reuters.

Korábban: Leáll a Toyota-forgalmazás az USA-ban, ilyen nagy a baj?

A San Diego-i Rendőrség szakértői szerint a baleset azért következhetett be, mert a gázpedál beragadt az ülés alatti gumiszőnyeg pereme alá. Ezt eredetileg egy nagyobb autóba tervezték, ám a kereskedésben mégis ezt helyezték Saylor autójába. Más mechanikai vagy technikai okot nem találtak a vizsgálatot folytatók. A Toyota folyamatban lévő ügyről nem kívánt nyilatkozni. 

Korábban: Milliónyi autót hív vissza a Toyota, lehet következménye hazánkban is!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az ügyhöz hozzátartozik, hogy a kereskedés egy másik ügyfele szintén panaszkodott hasonló problémára: ő úgy kerülte el a balesetet, hogy az elszabadult autó váltóját üresbe tette, majd megállás után kiszabadította a gázpedált. Panaszt tett a kereskedésben, ám a panasza állítólag sosem érkezett meg az illetékeshez. A közlekedési minisztérium adatai szerint az utóbbi egy évtizedben legalább 50 haláleset köthető Toyota vagy Lexus típusú gépjárművek elszabadulásához.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?