14 °C Budapest

Újabb fapados járat indul Budapestről

Pénzcentrum
2010. március 31. 13:32

A Germanwings 2010. április végétől bővíti Budapest és Németország között közlekedő járatainak számát. A legnagyobb német diszkont légitársaság 2010. április 30-tól új közvetlen összeköttetést kínál Budapest és Hannover, Alsó-Szászország zöld fővárosa között. A Budapestről induló harmadik közvetlen járat tovább erősíti a Budapest Airport-tal folytatott együttműködést, amely 2003. májusában kezdődött, a Germanwings első német diszkont légitársaságként ekkor lépet be a magyar piacra.

2010. április 30-tól hetente négy közvetlen járat közlekedik majd Budapest és Hannover között. "Első budapesti járatunk 2003. májusában indult Kölnbe, majd 2003. szeptemberében nyitottuk meg a Budapest-Stuttgart útvonalat. Örömmel tölt el minket, hogy a magyar fővárost újabb célállomással, Hannoverrel tudjuk összekötni." - nyilatkozta Heinz-Joachim Schöttes, a Germanwings vállalati kommunikációs igazgatója.

A Germanwings az új, hannoveri járat indítása mellett emeli a Budapestről Kölnbe közlekedő járatainak számát. 2010. április elejétől hétfőn, kedden és csütörtökön már napi két, reggeli (indulás: 08.55) és esti (indulás: 21. 25) járat közlekedik majd a két város között. A megemelt járatszám különösen az üzleti utasok számára jelent vonzó utazási lehetőséget.

Hannovert kiállítási városként is emlegetik hatalmas kiállító komplexumának köszönhetően, amely a Világkiállításra épült 2000-ben. Jelenleg olyan nagy vásárok helyszíneként szolgál, mint pl. a digitális ipar világméretű kereskedelmi kiállítása, a CeBIT. A parkokban, erdőkben és zöld területekben gazdag városba, vagy vonzáskörzetébe számtalan olyan ismert német vállalat helyezte székhelyét, mint pl. a Continental, vagy a Volkswagen.

"A Germanwings stabil növekedése világosan mutatja a hosszú távú együttműködés erejét. Magyarország első számú repülőtere és a Germanwings közös munkája az utasok érdekét szolgálja" - mondta Szilágyi Károly, az idén 60 éves Ferihegyi repülőtér kommunikációs vezetője.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Germanwings fiatal, 30 darab Airbus A 319-es típusú repülőgépből álló flottát üzemeltet. A kölni székhelyű diszkont légitársaság az európai üzleti élet legfontosabb városaiba közlekedtet járatokat. A légitársaságnak három fő célcsoportja van: üzleti utasok, a családtagokat, ismerőseiket felkereső, illetve a városlátogató utazók. Jelenleg az üzleti utasok a Germanwings utasainak 42%-t teszik ki.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem