19 °C Budapest

Újabb fapados járat indul Budapestről

Pénzcentrum
2010. március 31. 13:32

A Germanwings 2010. április végétől bővíti Budapest és Németország között közlekedő járatainak számát. A legnagyobb német diszkont légitársaság 2010. április 30-tól új közvetlen összeköttetést kínál Budapest és Hannover, Alsó-Szászország zöld fővárosa között. A Budapestről induló harmadik közvetlen járat tovább erősíti a Budapest Airport-tal folytatott együttműködést, amely 2003. májusában kezdődött, a Germanwings első német diszkont légitársaságként ekkor lépet be a magyar piacra.

2010. április 30-tól hetente négy közvetlen járat közlekedik majd Budapest és Hannover között. "Első budapesti járatunk 2003. májusában indult Kölnbe, majd 2003. szeptemberében nyitottuk meg a Budapest-Stuttgart útvonalat. Örömmel tölt el minket, hogy a magyar fővárost újabb célállomással, Hannoverrel tudjuk összekötni." - nyilatkozta Heinz-Joachim Schöttes, a Germanwings vállalati kommunikációs igazgatója.

A Germanwings az új, hannoveri járat indítása mellett emeli a Budapestről Kölnbe közlekedő járatainak számát. 2010. április elejétől hétfőn, kedden és csütörtökön már napi két, reggeli (indulás: 08.55) és esti (indulás: 21. 25) járat közlekedik majd a két város között. A megemelt járatszám különösen az üzleti utasok számára jelent vonzó utazási lehetőséget.

Hannovert kiállítási városként is emlegetik hatalmas kiállító komplexumának köszönhetően, amely a Világkiállításra épült 2000-ben. Jelenleg olyan nagy vásárok helyszíneként szolgál, mint pl. a digitális ipar világméretű kereskedelmi kiállítása, a CeBIT. A parkokban, erdőkben és zöld területekben gazdag városba, vagy vonzáskörzetébe számtalan olyan ismert német vállalat helyezte székhelyét, mint pl. a Continental, vagy a Volkswagen.

"A Germanwings stabil növekedése világosan mutatja a hosszú távú együttműködés erejét. Magyarország első számú repülőtere és a Germanwings közös munkája az utasok érdekét szolgálja" - mondta Szilágyi Károly, az idén 60 éves Ferihegyi repülőtér kommunikációs vezetője.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Germanwings fiatal, 30 darab Airbus A 319-es típusú repülőgépből álló flottát üzemeltet. A kölni székhelyű diszkont légitársaság az európai üzleti élet legfontosabb városaiba közlekedtet járatokat. A légitársaságnak három fő célcsoportja van: üzleti utasok, a családtagokat, ismerőseiket felkereső, illetve a városlátogató utazók. Jelenleg az üzleti utasok a Germanwings utasainak 42%-t teszik ki.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?