Ragadnak az állami támogatásra az autóipari beruházások

Pénzcentrum
2010. március 23. 08:47

A több mint 200 milliárd forintos beruházással megvalósuló kecskeméti Mercedes-gyár mellett több nagy autóipari beruházás valósul meg Magyarországon a közeljövőben. Az új beruházások szinte kivétel nélkül állami támogatást élveznek.

A napokban két újabb milliárdos magyarországi autóipari beruházás látott napvilágot. A Temic Telefunken Microelectronic Hungary, a Continental autóipari óriás egyik leányvállalata újabb hétmilliárd forintos befektetést tervez Magyarországon. A cég hibrid hajtású autókban használatos motorelektronikát és ABS-rendszereket gyártó új üzemével 175 új munkahelyet teremt. A kft. a beruházáshoz egyedi kormánydöntéssel nyújtott állami támogatást is kapott - írja a Napi Gazdaság.

Vélhetően szintén egyedi kormánydöntéssel adott állami támogatás után valósul meg egy másik nagy autóipari beszállító kilencmilliárd forintos magyarországi beruházása. A lap információja szerint utóbbi cég főleg a k+f területre hozhat mintegy 200 új munkahelyet. A gyár németországi anyacégétől csoportosít át kapacitást az alacsonyabb költségen működtethető magyarországi telephelyeire.

Hamarosan megvalósul az a tavaly bejelentett több mint 2,5 milliárdos beruházás is, melynek során a fékrendszereket gyártó Knorr-Bremse 60 új mérnöki munkahelyet teremt a magyarországi fejlesztési központjában, ehhez a cég magyarországi leányvállalata szintén kapott állami segítséget - írja a lap.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?