24 °C Budapest

Nem teljesülnek az idénre tervezett regisztrációs adóbevételek

Pénzcentrum
2010. március 19. 10:32

Mintegy húszmilliárd forinttal kurtíthatják meg a költségvetés bevételi oldalát az idén a vártnál is gyengébben muzsikáló hazai autópiac alacsony eladási mutatói, és az emiatt elmaradó regisztrációs adóbevételek. Nem ez az egyetlen kockázat az idei költségvetésben, de a hiánycél tartható a pénzügyminiszter szerint.

A 2010-re tervezett 39.3 milliárd forintnyi regisztrációs adóból származó költségvetési bevételből jó, ha 20 milliárd teljesül az év végéig. A cégautóadóról szóló 24 milliárd forintos bevételi tervek ugyanakkor jó eséllyel teljesülni fognak. Ez azt jelenti, hogy tavalyhoz képest még bevételnövekedés is várható ebből az adónemből - írja a Népszabadság.

Az idei első két hónapban a hazai autópiaci eladási statisztikák a kereskedők szempontjából katasztrofális, a költségvetés szempontjából pedig kockázatos értékeket rögzítettek. A Pénzcentrum.hu egy korábbi cikkében kiemelte, hogy az idén januári újautó-értékesítési darabszámok a negyedét is alulról súrolják a 2008-as azonos időszaki eladási értékeknek, és februárban sem lendült fel a piac.

Oszkó Péter pénzügyminiszter mai, InfoRádiónak adott interjújában elmondta, hogy tarthatónak ítéli meg a költségvetési hiánycélt, azt azonban korábban sem titkolták, hogy vannak költségvetési kockázatok. Ilyen például a fogyasztás vártnál alacsonyabb szintje vagy az Alkotmánybíróság által eltörölt lakóingatlanok adója, ami közel 50 milliárdos bevételkiesést okozott a büdzsének.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

2010.03.19 08:36
Oszkó: vannak kockázatok az idei büdzsében

Oszkó az interjúban azt is kifejtette, hogy az időközben fellépő költségvetési kockázatokat a jövőben sem fogja titkolni a Pénzügyminisztérium, és akár az országgyűlési választás két fordulója között is nyilvánosságra hozzák a pozitív vagy negatív fejleményeket.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
laskainelli  |  2022.05.12 10:14
A pandémia két éve, majd az azt követő háborús helyzet jócskán megtépázta sok ember idegeit, úgyhogy...
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?