Pár éven belül leáll a Maybach gyártása

Pénzcentrum
2010. március 19. 16:32

A Mercedes-Benz 2014-ig leállítja a luxus kategóriába tartozó Maybach márkájú autók gyártását - közölte az MTI.

A döntést oka az alacsony értékesítés. A legkorszerűbb technikai felszereltségű autók igen drágák. Tavaly egy Maybach 57 típusú autó alapára az Egyesült Államokban 344 ezer dollár volt, a Maybach 62 Zeppeliné pedig már 677 ezer dollár.

Szakértők szerint a Maybach gyártásának a megszűnése valószínűleg azzal függ össze, hogy a gyártó néhány éven belül újgenerációs luxusautóval rukkol ki.

Már csak néhány évig gyártják


A Maybach céget 1909-ben alapította Wilhelm Maybach. A vállalat eredetileg motorokat gyártott a Zeppelinekhez. Az első, kísérleti autót 1919-ben hozta létre, két évvel később pedig már gyártásába fogott. A második világháború előtt mintegy 1800 Maybach készült. A világháború alatt pedig egyebek között páncélosokhoz gyártott motorokat.

A háború után már nem indult újra az autógyártás, és közel húsz évvel később a céget MTU Friedrichshafen névre keresztelték, majd 1960-ban megszerezte a Daimler-Benz.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

1997-ben a Mercedes-Benz a tokiói nemzetközi autó kiállításon rukkolt ki a Mercedes-Benz Maybach-hal, majd úgy döntött, hogy egyszerűen Maybach márkanéven árusítja a luxusautót.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?