29 °C Budapest

3 ezer dolgozót vesz fel a Suzuki indiai érdekeltsége

Pénzcentrum
2010. február 19. 16:02

2013 végéig háromezer új munkahelyet teremt India legnagyobb autógyára, a Maruti Suzuki - jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján a cég humánpolitikai részlegének vezetője.

A japán érdekeltségű vállalatnál tavaly körülbelül 800 ezer Suzukit (jellemzően Alto-t) gyártottak, a termelést idén 1 millió darabra, 2015-re másfélmillió darabra kívánják fokozni.

A humánpolitikai részleg vezetője hozzátette, hogy az alkalmazottak számának bővítése és termelés fokozása mellett új lerakatok kialakításán is dolgoznak, valamint a bemutatótermek számát is országszerte növelni kívánják.

Fokozzák a termelést, kell a friss munkaerő (Forrás: India News)

A hatalmas lerakatok kialakítására már elkülönítettek 2 milliárd rúpiát (8,6 milliárd forintot), a létesítmények célja a szállítási idő lerövidítése lesz, hogy az autók minél hamarabb eljussanak a megrendelőkhöz.

Első körben három lerakat kialakítását tervezik, ebből az első az 5 millió lakossal rendelkező Bangalore városában valósulhat meg, a második Mahárashtra tartományban, míg a harmadikért egyelőre két régió - Uttar Pradesh és Nyugat-Bengália - verseng.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?