Végre! Ismét lesz közvetlen járatunk Tokióba!

Pénzcentrum
2009. december 15. 10:32

Az Alconet japán charter járatokat üzemeltető cég és a kijevi Aerosvit légitársaság sikeres tárgyalásának eredményeként, 2010. július 2. és szeptember 22. között heti rendszerességgel közvetlen charter-járatok indulnak Japán és Magyarország között.

A gép típusa: Boeing 767-300ER, amely 197 turista, és 22 business férőhellyel rendelkezik. A megállapodásra az új, open-sky légügyi szabályzat keretében kerülhetett sor, amelynek értelmében két úti cél között egy harmadik ország légitársasága is repülhet.

A járatindítás a Magyar Turizmus Zrt. tokiói külképviseletének közreműködésében valósul meg, mivel a képviselet jelentős szerepet töltött be a légitársaságok és a japán charter-üzemeltető cégek közötti szerződés előkészítésében.

A Tokió-Budapest járat nem csak Magyarország, hanem a környező országok vendégforgalmának szempontjából is fontos, tekintettel arra, hogy a japán utazók úti célja általában nem egy ország, hanem egy több országot felölelő turisztikai régió. Mint arról korábban beszámoltunk, az MT Zrt. céljai között szerepel a negatív beutazási trend megállítása, a japán vendégek átlagos tartózkodási idejének 10%-os növelése, valamint új utazási csomagok bevezetése a környező országokkal együttműködve.

A járatindításhoz kapcsolódóan előkészületben van egy Légi Marketing Alap (LMA) létrehozása is, amelyhez a szükséges forrást a Magyar Turizmus Zrt., a japán utazási irodák szövetsége, a JATA (Japan Association of Travel Agents) és a japán utazási irodák biztosítanák.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Mint ismeretes, az LMA létrehozását a Magyar Turizmus Zrt. kezdeményezte 2007-ben, annak érdekében, hogy több új légi járat indítását ösztönözze és segítse magyarországi repülőterekre. Az új járatok megfelelő kapacitás-kihasználtsága érdekében a Légi Marketing Alap - a rendelkezésre álló pénzügyi források megsokszorozásával - segíti Magyarország mint turisztikai célterület népszerűsítését azokon a küldőpiacokon, ahonnan az új járatok indítása várható.

A Tokio-Budapest járat mellett, a LOT légitársasággal való szerződés értelmében, Tokió-Varsó járatok is fognak indulni, amelyek a Visegrádi Négyek országaival (Csehország, Magyarország, Szlovákia és Lengyelország) együttműködésben szintén vendégeket hoznak majd Magyarországra.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. október 3. kedd
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM