16 °C Budapest

Orosz befektető venné meg Hitler limuzinját

2009. november 24. 16:02

Több millió eurót fizetne egy orosz befektető azért az öt tonnás limuzinért, ami feltehetőleg Hitlert fuvarozta a második világháború alatt.

A nyitott tetejű, Mercedes Benz 770 típusú, 1935-ben gyártott autó többször is gazdát cserélt az utóbbi években, öt másik autóval együtt, melyek mindegyike náci tiszteké volt, többek között Ribbentropé, egyikük pedig az egykori török miniszert, Ismet Inonu-t szállította.

Egy nevét elhallgató orosz befektető most mindegyiket megvásárolná több tízmillió euróért. Egyedül Hitel autóját 4-10 millió euróra taksálják. A korábbi tulajdonosok mindegyike meghalt, míg végül egy észak-németországi gyűjtőhöz kerültek, aki még életben van.

A titokzatos orosz befektető is nemrégiben szerzett tudomást róla, hogy Hitler autója már nem Los Angelesben van, így felkeresett egy német kereskedőt, aki összehozta őt az autó mostani tulajdonosával. Az autónak egyébként minden papírja megvan, még azt is dokumentálták, hogy mindössze egyszer robbant le a Führer alatt, 1939-ben, motorprobléma miatt.

A kocsit 18 mm páncélzat borítja, 40 mm-es golyóálló üvege van, és egy 400 lóerős motor húzza, amely 180 km/órás maximális sebességre képes.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Daimler egyik vezetője a német Spiegelnek elmondta, hogy némiképp túlzás a járművet Hitler autójának nevezni, hiszen egyrészt látatlanban nem lehet eldönteni az autó származását, másrészt a Führernek személy szerint nem volt autója, a kincstár tulajdonát képzete minden, Hitlert szállító jármű. Összesen egyébként 88 Mercedes 770 típusú autót gyártottak 1938-43 között.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 3. szombat
Klotild
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 19:19
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 16:04