Orosz befektető venné meg Hitler limuzinját

2009. november 24. 16:02

Több millió eurót fizetne egy orosz befektető azért az öt tonnás limuzinért, ami feltehetőleg Hitlert fuvarozta a második világháború alatt.

A nyitott tetejű, Mercedes Benz 770 típusú, 1935-ben gyártott autó többször is gazdát cserélt az utóbbi években, öt másik autóval együtt, melyek mindegyike náci tiszteké volt, többek között Ribbentropé, egyikük pedig az egykori török miniszert, Ismet Inonu-t szállította.

Egy nevét elhallgató orosz befektető most mindegyiket megvásárolná több tízmillió euróért. Egyedül Hitel autóját 4-10 millió euróra taksálják. A korábbi tulajdonosok mindegyike meghalt, míg végül egy észak-németországi gyűjtőhöz kerültek, aki még életben van.

A titokzatos orosz befektető is nemrégiben szerzett tudomást róla, hogy Hitler autója már nem Los Angelesben van, így felkeresett egy német kereskedőt, aki összehozta őt az autó mostani tulajdonosával. Az autónak egyébként minden papírja megvan, még azt is dokumentálták, hogy mindössze egyszer robbant le a Führer alatt, 1939-ben, motorprobléma miatt.

A kocsit 18 mm páncélzat borítja, 40 mm-es golyóálló üvege van, és egy 400 lóerős motor húzza, amely 180 km/órás maximális sebességre képes.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Daimler egyik vezetője a német Spiegelnek elmondta, hogy némiképp túlzás a járművet Hitler autójának nevezni, hiszen egyrészt látatlanban nem lehet eldönteni az autó származását, másrészt a Führernek személy szerint nem volt autója, a kincstár tulajdonát képzete minden, Hitlert szállító jármű. Összesen egyébként 88 Mercedes 770 típusú autót gyártottak 1938-43 között.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem