0 °C Budapest

Extra spórolós autó: 2 forint/km + képek

2009. október 13. 12:02

Mérföldenként egy pennyt, azaz kilométerenként nagyjából 1,8 forintnyi üzemanyagot fogyaszt az új Mini. Az "E" jelzésű elektromos modellekből igazi népautó is válhat.


Nagy-Britanniában 20 szerencsés kiválasztott kezdheti meg hamarosan az új Mini tesztelését. A "Mini E" névre keresztelt modell 20 vezetőjét sorsolással választják ki a több száz jelentkezőből. A szerencsés nyerteseknek havi 330 fontot, azaz mintegy 94 ezer forintot kell fizetniük az autóért, és vállalniuk kell, hogy minden hónapban legalább 300 mérföldet -480 kilométert- utaznak vele.

 

Fotó: autoexpress.co.uk


Az elektromos autókat elsősorban városi közlekedésre tervezték: egy speciális otthoni áramgenerátorral négy és fél órás töltéssel lehet "teletankolni" őket, így körülbelül 100 mérföldet, azaz 160 kilométert tehetünk meg velük. Természetesen egyre szaporodnak azok a benzinkutak, ahol nagy teljesítményű töltők várják az autósokat, sőt, egyes hipermarket-láncok üzleteinél is lehetőség lesz majd a gyorstöltésekre.

 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1,5 millió forintot igényelnél, 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 929 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 958 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Fotó: autoexpress.co.uk


A gyártó szerint a Mini E érföldenként egy pennyt, azaz kilométerenként nagyjából 1,8 forintnyi üzemanyagot fogyaszt . A BMW konszern szerint az "E" jelzésű elektromos modellekből igazi népautó is válhat.

 

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 7. csütörtök
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem