Extra spórolós autó: 2 forint/km + képek

2009. október 13. 12:02

Mérföldenként egy pennyt, azaz kilométerenként nagyjából 1,8 forintnyi üzemanyagot fogyaszt az új Mini. Az "E" jelzésű elektromos modellekből igazi népautó is válhat.


Nagy-Britanniában 20 szerencsés kiválasztott kezdheti meg hamarosan az új Mini tesztelését. A "Mini E" névre keresztelt modell 20 vezetőjét sorsolással választják ki a több száz jelentkezőből. A szerencsés nyerteseknek havi 330 fontot, azaz mintegy 94 ezer forintot kell fizetniük az autóért, és vállalniuk kell, hogy minden hónapban legalább 300 mérföldet -480 kilométert- utaznak vele.

 

Fotó: autoexpress.co.uk


Az elektromos autókat elsősorban városi közlekedésre tervezték: egy speciális otthoni áramgenerátorral négy és fél órás töltéssel lehet "teletankolni" őket, így körülbelül 100 mérföldet, azaz 160 kilométert tehetünk meg velük. Természetesen egyre szaporodnak azok a benzinkutak, ahol nagy teljesítményű töltők várják az autósokat, sőt, egyes hipermarket-láncok üzleteinél is lehetőség lesz majd a gyorstöltésekre.

 

Fotó: autoexpress.co.uk


A gyártó szerint a Mini E érföldenként egy pennyt, azaz kilométerenként nagyjából 1,8 forintnyi üzemanyagot fogyaszt . A BMW konszern szerint az "E" jelzésű elektromos modellekből igazi népautó is válhat.

 

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?