6 °C Budapest

Új sebességi világcsúcs: 320 km/h vakon!

Pénzcentrum
2009. október 8. 15:02

A dél-afrikai Upington Nemzetközi Repülőtér egyik lezárt kifutópályája adott otthont egy szokatlan rekordkísérletnek. Hein Wagner ült a Mercedes-Benz SL 65-ös volánja mögé és 320 kilométer per órás sebességgel új rekordot állított fel. A történethez hozzátartozik, hogy a kivételes képességekkel megáldott sofőr születésétől fogva teljesen vak!

Nem ez volt Wagner első sebességi rekordja, 2005-ben egy Maserati Grand Sport kormánya mögött ülve állította fel a korábbi csúcsot. A jelenlegi rekorddöntés egy reptéri kifutópályán zajlott, az autó irányban tartásában egy közeli barátja által kidolgozott speciális navigációs rendszer volt a világtalan sofőr segítségére.

Forrás: motorauthority.com

A rekordkísérlet során Wagner több mint fél mérföldön át tartani tudta a 320 km/h-s csúcssebességet, így hitelesítették az új világrekordot. A saját teljesítményét tömören úgy értékelte, hogy ekkora sebességet elérni becsületére válik minden autósnak, legyen akár vak, akár látó az illető.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?