Új sebességi világcsúcs: 320 km/h vakon!

Pénzcentrum
2009. október 8. 15:02

A dél-afrikai Upington Nemzetközi Repülőtér egyik lezárt kifutópályája adott otthont egy szokatlan rekordkísérletnek. Hein Wagner ült a Mercedes-Benz SL 65-ös volánja mögé és 320 kilométer per órás sebességgel új rekordot állított fel. A történethez hozzátartozik, hogy a kivételes képességekkel megáldott sofőr születésétől fogva teljesen vak!

Nem ez volt Wagner első sebességi rekordja, 2005-ben egy Maserati Grand Sport kormánya mögött ülve állította fel a korábbi csúcsot. A jelenlegi rekorddöntés egy reptéri kifutópályán zajlott, az autó irányban tartásában egy közeli barátja által kidolgozott speciális navigációs rendszer volt a világtalan sofőr segítségére.

Forrás: motorauthority.com

A rekordkísérlet során Wagner több mint fél mérföldön át tartani tudta a 320 km/h-s csúcssebességet, így hitelesítették az új világrekordot. A saját teljesítményét tömören úgy értékelte, hogy ekkora sebességet elérni becsületére válik minden autósnak, legyen akár vak, akár látó az illető.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 23. csütörtök
Dezsõ
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 22. 20:53
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem