21 °C Budapest

Népautó a száguldó cirkuszban? Hogy tetszene a Volkswagen F1-team?

Pénzcentrum
2009. október 9. 10:32

A luxusautókat gyártó német Audi egyik képviselője arra célozgatott egy interjúban, hogy a velük egy vállalati csoportba tartozó Volkswagen fontolóra venné a Forma-1-ben való indulást, ha a költségek tovább csökkennének.

Reinhold Carl, az Audi szingapúri igazgatója egy helyi lapnak adott interjújában elmondta, hogy az éves költségkeret további szűkítése esetén elgondolkodnának a száguldó cirkuszba való belépésen. Egyelőre a csapatoknak még mindig százmillió euró feletti összeget kell előteremteniük az éves program megvalósításához, ami rendkívül magas.


Forrás: motorauthority.com

"Ha a felhasználható költségkeretet tovább csökkentik, akkor közelebb kerülnénk a Forma-1-be történő belépéshez" - mondta a lapnak.

Az igazgató elmondta, hogy tisztában van azzal, hogy a Jaguárnak és a Hondának is beletört már a bicskája a száguldó cirkuszba, a BMW is elhagyja a Forma-1-et az év végén, valamint a Toyotáról és a Renault-ról is hasonló találgatások kaptak szárnyra. Az igazgató szerint azoknak a csaptoknak is csökkenhetnek a bevételeik, akik a rajtrácson maradnak.

A nehézségek ellenére amennyiben a Volkswagen mégis egy csapat összeállítása mellett döntene, akkor azt vagy a Porsche, vagy az Audi gyárral közösen karöltve tudná megvalósítani.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 24. 08:05