25 °C Budapest

Majdnem megözvegyült Sandra Bullock! A férjének elment az esze?

2009. június 18. 12:02

Az amerikai színésznő férje önálló műsorral rendelkezik egy tengerentúli csatornán, melynek címe: Jesse James is a dead man, azaz Jesse James halott ember. A technikai sportok megszállottja ezúttal a hidrogén meghajtású járművel szárazföldön elért sebességi rekordot szárnyalta túl a dél-kaliforniai Mojave sivatagban.

A mérnök végzettségű, de sokak által őrültnek tartott Jesse újabb kihívást talált magának. A kaszkadőr egy 1960-as években készült, kimondottan sebességi rekordok elérésére épített járművet újított fel a csúcsdöntéshez.

A korábbi Chrysler motort kiszerelték, helyette egy dupla turbófeltöltéses 9,8 literes V8-as Chevrolet erőforrással látták el a járművet. A meghajtás folyékony hidrogén helyett hidrogén gázzal történik, a kísérlet során két magasnyomású hidrogéntartályt használtak.

Jesse James hidrogén meghajtású járműve (Forrás: motorauthority.com)

A kísérlet sikerült, a BMW H2R által tartott korábbi 298 km/órás csúcsot Jesse jelentősen túlszárnyalta. A 321 km/órás új rekordot hitelesítették, az erről készült felvételeket a következő Jesse James show-ban láthatják az amerikai tévénézők.

Korábban: A mai mérnökökön is kifogott a 103 éves sebességi világrekord!

Jesse elmondta, hogy nem félt, bár nem nevezhető egy nyugodt állapotnak, amikor két hidrogéntartályon csücsül az ember és közben 300 feletti tempóval száguld a sivatagban.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?