5 °C Budapest

Bajban a Skoda és a Kia

Pénzcentrum
2009. október 2. 09:17

A nyugat-európai - elsősorban a németországi- roncsprémium leállítása miatti keresletcsökkenés elérte a cseh és a szlovák autógyártókat is. A néhány hónapja látványosan fellendült termelés ismét csökken -írja a Napi Gazdaság.

A dél-koreai Kia Motors zsolnai leányvállalata várhatóan nem tudja teljesíteni korábban jelentős mértékben lefaragott idei gyártási tervét. A 2006-os indulásakor még azzal számoltak, hogy idén 240 ezer autó hagyja el a szlovákiai gyárat, a 2008-ban módosított terv pedig 2009-re a válság ellenére még 200 ezer gépkocsi előállítását irányozta elő.

A német roncsprémium leállását követően folyamatosan problémákkal küszködik a cseh Skoda Auto is. A társaság arra kényszerül, hogy október végén két napra leállítsa a Mladá Boleslav-i gyárat, mivel a Fabia modellekből már csak napi 1000 darab gyártására van igény a korábbi 1200 helyett. A gyártás visszafogása miatt elbocsátások nem lesznek, de a szerződéses munkatársak számát csökkentik.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?