Bajban a Skoda és a Kia

Pénzcentrum
2009. október 2. 09:17

A nyugat-európai - elsősorban a németországi- roncsprémium leállítása miatti keresletcsökkenés elérte a cseh és a szlovák autógyártókat is. A néhány hónapja látványosan fellendült termelés ismét csökken -írja a Napi Gazdaság.

A dél-koreai Kia Motors zsolnai leányvállalata várhatóan nem tudja teljesíteni korábban jelentős mértékben lefaragott idei gyártási tervét. A 2006-os indulásakor még azzal számoltak, hogy idén 240 ezer autó hagyja el a szlovákiai gyárat, a 2008-ban módosított terv pedig 2009-re a válság ellenére még 200 ezer gépkocsi előállítását irányozta elő.

A német roncsprémium leállását követően folyamatosan problémákkal küszködik a cseh Skoda Auto is. A társaság arra kényszerül, hogy október végén két napra leállítsa a Mladá Boleslav-i gyárat, mivel a Fabia modellekből már csak napi 1000 darab gyártására van igény a korábbi 1200 helyett. A gyártás visszafogása miatt elbocsátások nem lesznek, de a szerződéses munkatársak számát csökkentik.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 17. szerda
Rudolf
16. hét
Április 17.
Hemofília világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem