Vasút: 50 fős forgalom alatt megszüntetnék az állomásokat

Pénzcentrum
2009. augusztus 31. 08:32

A menetrendi koncepció életbelépésével biztosan szűnnek meg vasútvonalak jövőre. A karcsúsítás célja, hogy hatékonyabb rendszer működjön, ennek jegyében pedig a vasút prioritása csak az országos hálózatban marad meg - írja a Napi Gazdaság.

A menetrendi koncepció szerint a legfontosabb stratégia, hogy az országos és regionális menetrend 2010-től különváljon. Az országos hálózatban ennek alapján jelentősebb változás nem várható, azt továbbra is központilag rendeli meg a közlekedési tárca.

A regionális közlekedésben számítani kell arra, hogy több helyen buszjáratok váltják fel a vonatot. A koncepció kimondja: a vasútnak a minőségi távolsági és elővárosi közlekedésben van kiemelt elsőbbségi szerepe. Ezt leszámítva azonban az a cél, hogy adott vonalon olyan személyszállítás működjön, ami hatékonyabb - márpedig ez a vasútról nem mondható el.

A kisebb vonalakon ezért csak adott időszakban közlekedne csak a vonat, más időszakokban a busz venné át a szerepét. Ennek normális működtetéséhez azonban az is kellene, hogy a kétféle jármű bérleteit, jegyeit kölcsönösen elfogadják a szolgáltatók.

Várhatóan több állomás is megszűnik, pontosabban megállóvá alakul, épület és kiszolgáló személyzet nélkül. A megállók kialakítását, megtartását 50 fős forgalom alatt célszerű megfontolni.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 26. szerda
János, Pál
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm