7 °C Budapest

Közbeszerzések: szigorúbb ellenőrzés

Pénzcentrum
2009. augusztus 24. 09:17

Szigorúbban ellenőriznek ezentúl minden ötvenmillió forintot meghaladó összértékű közbeszerzési tendert. Ezért a pályáztatás valószínűleg lassabb lesz az eddigieknél.

A jövőben a központosított és az uniós forrásból megvalósuló közbeszerzések kivételével minden "jelentős értékű" tenderhez monitoringbizottsági jóváhagyás kell.

Az újabb szupergrémium életre hívását a kormány a napokban napvilágot látott határozatában rendelte el. E szerint augusztus 24-től a minisztériumok és a felügyeletük alá tartozó költségvetési szervek, gazdasági társaságok az ötvenmillió forintot meghaladó összértékű közbeszerzési eljárásaikat kötelesek előzetesen véleményeztetni a monitoring-munkacsoporttal.

A testületnek a kormányhatározat szerint rendelkezésére álló nyolc napon belül a legkülönfélébb tartalmú ügyekben kell majd állást foglalnia. Tagjainak külső szakértők nélkül polihisztornak kellene lenniük: éppen úgy meg kell tudni ítélniük, hogy a vasútijegy-automata beszerzése időszerű-e, mint ahogy esetleg állást kell majd foglalniuk az állami vezetők szolgálati autóinak beszerzése kapcsán is.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?