20 °C Budapest

M3, M0: szűkítések, terelések, sávelhúzás

2009. augusztus 30. 12:02

A hét elején jelentős forgalomkorlátozással járó felújítási munkálatok kezdődnek két gyorsforgalmi csomópontban is. Hétfőn az M0 autóút diósdi, kedden pedig az M3-as autópálya bagi csomópontjánál kell számítani terelésekre, illetve sávszűkítésekre.

Hétfőn a reggeli órákban kezdődnek az M0-ás autóút diósdi csomópontjának (9. km-szelvény) felújítási munkálatai. A jobb oldali lehajtó, illetve felhajtó ágak burkolatcserével járó rekonstrukció két ütemben valósul meg. A várhatóan két hétig tartó első ütemben a lehajtó ágat zárják le, alternatív útvonalként ez esetben az M0-M6 csomópontot érdemes használni az arra közlekedőknek.

A második ütemben a felhajtó ágat zárják le az autósok elől, akik az Angeli út irányába haladva érhetik el az M0 autóutat. A terelésekről mindkét esetben sárga irányjelző táblák adnak tájékoztatást. A munkálatok tervezett befejezési határideje október 2.

Kedden várhatóan a reggeli órákban a forgalomterelés kiépítésével indul az M3-as autópálya bagi csomópontjának (39. km-szelvény) lehajtó (Budapest felöl), illetve felhajtó (Hatvan felé vezető) ágait átvezető híd felújítása. A várhatóan szeptember 17-ig tartó rekonstrukció során a hídszegélyek elöregedett korrózióvédelmi bevonatrendszerét cserélik le, és új, a hatályos előírásoknak is megfelelő védőkorlátokat szerelnek fel.

A munkálatok alatt a csomóponti ágakon sávszűkítésekre, illetve sávelhúzásra számíthatnak az arra közlekedők, a főpályán pedig szükség szerint, a csúcsforgalmi időszakon kívül egy-egy forgalmi sáv ideiglenes lezárására is elképzelhető. Forrás: ÁAK

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 27. hétfő
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?