Megtámadták a szerződést: csúszik az M0-s déli szakasza

Pénzcentrum
2009. augusztus 28. 08:32

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. felfüggesztette az M0-s (fél)körgyűrű déli szektorának az M6-os autópálya és az 51-es számú főút közötti szakaszának megépítésére szóló szerződéskötést, mivel a pályázati kiírás egyik vesztese megtámadta a döntést - írja a Napi Gazdaság.

A NIF Zrt. augusztus 19-én hirdetette ki a végeredményt az M0-s déli szektorának fent említett szakaszát érintő bővítésére kiírt közbeszerzési eljárásban. A közbeszerzés nyertese a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatást tartalmazó érvényes ajánlatot benyújtó Porr Építési Kft., 28,339 milliárd forintos nettó ajánlati árral.

A döntés ellen az M0 déli ág II. Konzorcium (a Híd Építő Zrt. vezetésével, valamint a Közgép Zrt., a Strabag-MML Kft., a Magyar Aszfalt Kft. és a Colas Hungária Kft. tagságával) jogorvoslati kérelmet nyújtott be a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz. A szerződéskötést így a döntőbizottság érdemi határozatáig felfüggesztette a NIF.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?