8 °C Budapest

45,9 kilométerrel lesz hosszabb az M3-as autópálya

2009. augusztus 19. 14:32

Az uniós források lehető legnagyobb arányú lehívása elengedhetetlen ahhoz, hogy minél több beruházás valósuljon meg Magyarországon. Annak érdekében, hogy a közösségi források bevonására minél előbb sor kerülhessen, a kormány egyes uniós projektek prioritásait átértékeli. A korábban az M7-es fejlesztéséhez igényelt forrást hazánk egy hasonlóan jelentős fejlesztéshez, az M3-as autópálya új, Nyíregyházától Vásárosnaményig tartó szakaszának építéséhez használhatja majd fel - áll az NFÜ közleményében.

A döntés értelmében így lehetővé vált, hogy a Közlekedés Operatív Program keretében 2009 folyamán újabb kiemelt projekt indulhasson el. Az elkészülő gyorsforgalmi úttal Szabolcs-Szatmár-Bereg-megye gazdaságilag, valamint elérési idők szempontjából közelebb kerül az ország és Európa "áramlataihoz". Ez elősegíti a megye és a térség felzárkóztatását a fejlettebb megyékhez, régiókhoz, illetve gyors és biztonságos összeköttetést nyújt a térség és az ott áthaladó tranzitforgalom részére.

Az M3 Nyíregyháza - Vásárosnamény projekt célja, hogy javítsa a kapcsolatot az ország észak-keleti része és a többi térség, valamint a főváros között. Az új 45,9km-es szakasz biztosítja Szabolcs-Szatmár-Bereg megye településeinek nagytérségi kapcsolatát, másrészt a határon túli városokkal es megyékkel közvetlen kapcsolatot teremt.

Az M3 újabb szakaszának hosszabb távú hatásaként várható a nemzetközi tranzitforgalom hatékonyabb elvezetése, a helyi és nemzetközi megközelíthetőség javítása, az eljutási idők lerövidítése, a negatív környezeti hatások mérséklése, a közúti közlekedés szolgáltatási színvonalának és biztonságának növelése. Mindezek eredményeként javul a régió versenyképessége, ami elősegíti a foglalkoztatás bővülését.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 4. vasárnap
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
December 4.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 3. 19:16