45,9 kilométerrel lesz hosszabb az M3-as autópálya

2009. augusztus 19. 14:32

Az uniós források lehető legnagyobb arányú lehívása elengedhetetlen ahhoz, hogy minél több beruházás valósuljon meg Magyarországon. Annak érdekében, hogy a közösségi források bevonására minél előbb sor kerülhessen, a kormány egyes uniós projektek prioritásait átértékeli. A korábban az M7-es fejlesztéséhez igényelt forrást hazánk egy hasonlóan jelentős fejlesztéshez, az M3-as autópálya új, Nyíregyházától Vásárosnaményig tartó szakaszának építéséhez használhatja majd fel - áll az NFÜ közleményében.

A döntés értelmében így lehetővé vált, hogy a Közlekedés Operatív Program keretében 2009 folyamán újabb kiemelt projekt indulhasson el. Az elkészülő gyorsforgalmi úttal Szabolcs-Szatmár-Bereg-megye gazdaságilag, valamint elérési idők szempontjából közelebb kerül az ország és Európa "áramlataihoz". Ez elősegíti a megye és a térség felzárkóztatását a fejlettebb megyékhez, régiókhoz, illetve gyors és biztonságos összeköttetést nyújt a térség és az ott áthaladó tranzitforgalom részére.

Az M3 Nyíregyháza - Vásárosnamény projekt célja, hogy javítsa a kapcsolatot az ország észak-keleti része és a többi térség, valamint a főváros között. Az új 45,9km-es szakasz biztosítja Szabolcs-Szatmár-Bereg megye településeinek nagytérségi kapcsolatát, másrészt a határon túli városokkal es megyékkel közvetlen kapcsolatot teremt.

Az M3 újabb szakaszának hosszabb távú hatásaként várható a nemzetközi tranzitforgalom hatékonyabb elvezetése, a helyi és nemzetközi megközelíthetőség javítása, az eljutási idők lerövidítése, a negatív környezeti hatások mérséklése, a közúti közlekedés szolgáltatási színvonalának és biztonságának növelése. Mindezek eredményeként javul a régió versenyképessége, ami elősegíti a foglalkoztatás bővülését.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?