22 °C Budapest

Hová tűntek a bérautók?

2009. augusztus 16. 08:02

Autót bérelni Európa nagyvárosaiban ma nem egyszerű feladat: ha találunk is szabad járművet, csak jóval borsosabb összegért juthatunk hozzá, köszönhetően a piacon előállt hiánynak.

Iparági szakértők szerint a hiányt az okozza, hogy az autókölcsönző cégek nem bővítették, illetve cserélték le flottájukat, mivel idén kevesebb turistára számítottak, mint az előző években, és hitelezőt sem találtak könnyen az autópark felújításához.

A last minute utazók számának megugrása szintén nagyobb nyomást gyakorol most a piacra, a legnehezebben Spanyolországban lehet autóhoz jutni, és akkor is csak a normál díjak duplájáért.

A BBC-nek több utas számolt be olyan esetekről, mikor az előre lefoglalt autót törölte a kölcsönző cég, vagy csak kisebbet tudott adni helyette, sokszor pedig csak hosszú órás várakozások után jutottak járművükhöz a panaszosok.

A jelenség főleg a turistaparadicsomokra, így Spanyolországra, Franciaországra, illetve Olaszországra igaz - számol be az egyik legnagyobb kölcsönző, a Hertz, de Skóciában is jóval meghaladja a kereslet a kínálatot.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ez persze jelentős áremelkedésekhez is vezetett: Spanyolország egyes vidékein, például Malagán vagy Murcia-n a bérleti díjak 70 százalékkal emelkedtek. Mivel a legtöbben úgy hiszik, hogy kisebb autót olcsóbban lehet bérelni, főként ezek esetén állt elő hiány, ami olyan furcsa helyzetet idézett elő, hogy nagyobb autót gyakran olcsóbban lehet bérelni.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 29. szerda
Magdolna
22. hét
Május 29.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem