4 °C Budapest

Hová tűntek a bérautók?

2009. augusztus 16. 08:02

Autót bérelni Európa nagyvárosaiban ma nem egyszerű feladat: ha találunk is szabad járművet, csak jóval borsosabb összegért juthatunk hozzá, köszönhetően a piacon előállt hiánynak.

Iparági szakértők szerint a hiányt az okozza, hogy az autókölcsönző cégek nem bővítették, illetve cserélték le flottájukat, mivel idén kevesebb turistára számítottak, mint az előző években, és hitelezőt sem találtak könnyen az autópark felújításához.

A last minute utazók számának megugrása szintén nagyobb nyomást gyakorol most a piacra, a legnehezebben Spanyolországban lehet autóhoz jutni, és akkor is csak a normál díjak duplájáért.

A BBC-nek több utas számolt be olyan esetekről, mikor az előre lefoglalt autót törölte a kölcsönző cég, vagy csak kisebbet tudott adni helyette, sokszor pedig csak hosszú órás várakozások után jutottak járművükhöz a panaszosok.

A jelenség főleg a turistaparadicsomokra, így Spanyolországra, Franciaországra, illetve Olaszországra igaz - számol be az egyik legnagyobb kölcsönző, a Hertz, de Skóciában is jóval meghaladja a kereslet a kínálatot.

Ez persze jelentős áremelkedésekhez is vezetett: Spanyolország egyes vidékein, például Malagán vagy Murcia-n a bérleti díjak 70 százalékkal emelkedtek. Mivel a legtöbben úgy hiszik, hogy kisebb autót olcsóbban lehet bérelni, főként ezek esetén állt elő hiány, ami olyan furcsa helyzetet idézett elő, hogy nagyobb autót gyakran olcsóbban lehet bérelni.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 27. vasárnap
Virgil
47. hét
November 27.
Advent (1.)
November 27.
Nemzetközi Aura nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?