14 °C Budapest

Plasztikai sebésznél járt a pehelysúlyú bajnok: íme, a végeredmény! - képpel

2009. július 8. 13:02

A terepjárók pehelysúlyú bajnokának tartott Suzuki Grand Vitara sorozat ötajtós modellje után a háromajtós kivitelt is átszabta a Suzuki. A szakértők szerint biztonságosabb, ízlésesebb és formásabb lett az új verzió, emellett a károsanyag-kibocsátási mutatókat is sikerült alacsonyan tartani.

Az ötajtós 2,4 literes vezérbika már a szalonokban van, de a Suzuki nem állt le és a Grand Vitara sorozat többi tagjának is kötelező ráncfelvarrást írt elő. A plasztikai sebészek pontosságával dolgozó mérnökök a külső- és a belső elemeket egyaránt átszabták.

A külső módosítások során némileg átalakult az autó emblémája körüli hűtőrács. Egységes irányelvek szerint újrarajzolták a külső visszapillantó tükör és a lökhárítók vonalát is. Belül megújult a műszerfal, a belső megvilágítás, az információs konzol kijelzője és a kormánykerékről vezérelhető gombok is.

Suzuki Grand Vitara

Letisztultabb és biztonságosabb is lett Grand Vitara. Az új háromajtós az ötajtósból megismert 2,4 literes motort kapta, de kapható lesz az autó 1,6 literes benzin- és 1,9 literes dízelmotorral is. A szén-dioxid kibocsátást - utóbbiak esetében - sikerült 200 g/km alatt tartani.

Jobb lett az autó útfekvése, biztonságosabbá vált a fülke, új fékrendszert kapott az autó, a kaszni kialakítása során pedig figyelembe vették a legújabb ütközés elnyelő technikákat, valamint a gyalogosvédelmi eredményeket.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A meglévő készletek miatt elképzelhető, hogy néhány hónapig párhuzamosan kaphatóak lesznek a régi és az új modellek egyaránt. A brit szalonokban 13,6 ezer fontért kínálják az 1,6-os benzinest és 16,2 ezer fontért az 1,9-es dízelt, de 600 font felárért rengeteg digitális és műszaki extrát kapnak a vásárlók.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm