4 °C Budapest

Plasztikai sebésznél járt a pehelysúlyú bajnok: íme, a végeredmény! - képpel

2009. július 8. 13:02

A terepjárók pehelysúlyú bajnokának tartott Suzuki Grand Vitara sorozat ötajtós modellje után a háromajtós kivitelt is átszabta a Suzuki. A szakértők szerint biztonságosabb, ízlésesebb és formásabb lett az új verzió, emellett a károsanyag-kibocsátási mutatókat is sikerült alacsonyan tartani.

Az ötajtós 2,4 literes vezérbika már a szalonokban van, de a Suzuki nem állt le és a Grand Vitara sorozat többi tagjának is kötelező ráncfelvarrást írt elő. A plasztikai sebészek pontosságával dolgozó mérnökök a külső- és a belső elemeket egyaránt átszabták.

A külső módosítások során némileg átalakult az autó emblémája körüli hűtőrács. Egységes irányelvek szerint újrarajzolták a külső visszapillantó tükör és a lökhárítók vonalát is. Belül megújult a műszerfal, a belső megvilágítás, az információs konzol kijelzője és a kormánykerékről vezérelhető gombok is.

Suzuki Grand Vitara

Letisztultabb és biztonságosabb is lett Grand Vitara. Az új háromajtós az ötajtósból megismert 2,4 literes motort kapta, de kapható lesz az autó 1,6 literes benzin- és 1,9 literes dízelmotorral is. A szén-dioxid kibocsátást - utóbbiak esetében - sikerült 200 g/km alatt tartani.

Jobb lett az autó útfekvése, biztonságosabbá vált a fülke, új fékrendszert kapott az autó, a kaszni kialakítása során pedig figyelembe vették a legújabb ütközés elnyelő technikákat, valamint a gyalogosvédelmi eredményeket.

A meglévő készletek miatt elképzelhető, hogy néhány hónapig párhuzamosan kaphatóak lesznek a régi és az új modellek egyaránt. A brit szalonokban 13,6 ezer fontért kínálják az 1,6-os benzinest és 16,2 ezer fontért az 1,9-es dízelt, de 600 font felárért rengeteg digitális és műszaki extrát kapnak a vásárlók.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 6. 09:16