21 °C Budapest

Plasztikai sebésznél járt a pehelysúlyú bajnok: íme, a végeredmény! - képpel

2009. július 8. 13:02

A terepjárók pehelysúlyú bajnokának tartott Suzuki Grand Vitara sorozat ötajtós modellje után a háromajtós kivitelt is átszabta a Suzuki. A szakértők szerint biztonságosabb, ízlésesebb és formásabb lett az új verzió, emellett a károsanyag-kibocsátási mutatókat is sikerült alacsonyan tartani.

Az ötajtós 2,4 literes vezérbika már a szalonokban van, de a Suzuki nem állt le és a Grand Vitara sorozat többi tagjának is kötelező ráncfelvarrást írt elő. A plasztikai sebészek pontosságával dolgozó mérnökök a külső- és a belső elemeket egyaránt átszabták.

A külső módosítások során némileg átalakult az autó emblémája körüli hűtőrács. Egységes irányelvek szerint újrarajzolták a külső visszapillantó tükör és a lökhárítók vonalát is. Belül megújult a műszerfal, a belső megvilágítás, az információs konzol kijelzője és a kormánykerékről vezérelhető gombok is.

Suzuki Grand Vitara

Letisztultabb és biztonságosabb is lett Grand Vitara. Az új háromajtós az ötajtósból megismert 2,4 literes motort kapta, de kapható lesz az autó 1,6 literes benzin- és 1,9 literes dízelmotorral is. A szén-dioxid kibocsátást - utóbbiak esetében - sikerült 200 g/km alatt tartani.

Jobb lett az autó útfekvése, biztonságosabbá vált a fülke, új fékrendszert kapott az autó, a kaszni kialakítása során pedig figyelembe vették a legújabb ütközés elnyelő technikákat, valamint a gyalogosvédelmi eredményeket.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A meglévő készletek miatt elképzelhető, hogy néhány hónapig párhuzamosan kaphatóak lesznek a régi és az új modellek egyaránt. A brit szalonokban 13,6 ezer fontért kínálják az 1,6-os benzinest és 16,2 ezer fontért az 1,9-es dízelt, de 600 font felárért rengeteg digitális és műszaki extrát kapnak a vásárlók.

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm