Ma zárul a traffipaxtender: év végére 600 mérő üzemel majd

Pénzcentrum
2009. július 3. 08:47

A tervek szerint ma hirdeti ki az ORFK a 600 közúti sebességmérőre kiírt tender eredményét. Piaci biztosra veszik, hogy a pályázatnak több nyertese lesz, de a szolgáltatás minősége nem lesz egyforma.

A tender kiírásakor még nagy volt a tülekedés a "privát sebességmérés" lehetőségéért. Az objektív felelősség elvének múlt májusi bevezetése óta azonban csökkent a gyorshajtások száma és a gyorshajtók sebességtúllépésének mértéke is. Márpedig, ha nincs elegendő száguldozó, már nem olyan jó üzlet a sebességmérés.

A saját eszközeikkel méréseket végző vállalkozásokat ugyanis a gyorshajtókra kiszabott bírságból fizeti ki a rendőrség. Idén azonban havi átlagban mintegy 200 millió forinttal kevesebb bírságot vetettek ki az objektív felelősség szabályai szerint a gyorshajtókra, mint az elmúlt évben, ráadásul csökkent a megbírságolt autósok fizetési hajlandósága is.

A jogerősen kiszabott közigazgatási bírságoknak alig több mint a felét fizették csak be az autótulajdonosok, üzembentartók. A többség vélhetően kivárta, hogy az Alkotmánybíróság megsemmisíti-e az objektív felelősség rendszerét, de ez nem történt meg, így a rendőrség a határidőre nem fizetők adatait, magánszemély tulajdonos esetén a lakóhelye szerint illetékes jegyzőnek, cégek esetén az APEH-nak adja át.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 22. hétfő
Csilla, Noémi
17. hét
Április 22.
A Föld napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm