16 °C Budapest

Ma zárul a traffipaxtender: év végére 600 mérő üzemel majd

Pénzcentrum
2009. július 3. 08:47

A tervek szerint ma hirdeti ki az ORFK a 600 közúti sebességmérőre kiírt tender eredményét. Piaci biztosra veszik, hogy a pályázatnak több nyertese lesz, de a szolgáltatás minősége nem lesz egyforma.

A tender kiírásakor még nagy volt a tülekedés a "privát sebességmérés" lehetőségéért. Az objektív felelősség elvének múlt májusi bevezetése óta azonban csökkent a gyorshajtások száma és a gyorshajtók sebességtúllépésének mértéke is. Márpedig, ha nincs elegendő száguldozó, már nem olyan jó üzlet a sebességmérés.

A saját eszközeikkel méréseket végző vállalkozásokat ugyanis a gyorshajtókra kiszabott bírságból fizeti ki a rendőrség. Idén azonban havi átlagban mintegy 200 millió forinttal kevesebb bírságot vetettek ki az objektív felelősség szabályai szerint a gyorshajtókra, mint az elmúlt évben, ráadásul csökkent a megbírságolt autósok fizetési hajlandósága is.

A jogerősen kiszabott közigazgatási bírságoknak alig több mint a felét fizették csak be az autótulajdonosok, üzembentartók. A többség vélhetően kivárta, hogy az Alkotmánybíróság megsemmisíti-e az objektív felelősség rendszerét, de ez nem történt meg, így a rendőrség a határidőre nem fizetők adatait, magánszemély tulajdonos esetén a lakóhelye szerint illetékes jegyzőnek, cégek esetén az APEH-nak adja át.

NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?