11 °C Budapest

Bosszankodhatnak az autósok: nyárra kitiltanák őket a belvárosból!

Pénzcentrum
2009. május 20. 09:17

Július elejétől augusztus elejéig a főváros kísérletképpen szűkíti a legforgalmasabb belvárosi főutak kapacitását, átadva néhány sávot a kerékpárosoknak és buszoknak, és a járdákat is kiszélesítenék. Ha beválik az intézkedés, akár véglegesíthetik is azokat.

A még nem végleges tervek szerint csak kétszer egy sávon lehet majd autózni a Kossuth Lajos utca-Rákóczi út vonalon, buszsávval szűkítik a Hegyalja utat és a József Attila utcát, az Üllői úton és a Bajcsy-Zsilinszky úton pedig a legszélső sávok helyén parkolókat, illetve kerékpárutat alakítanak ki, és szélesítik a járdát.

A városrehabilitációs főpolgármester-helyettes, Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) szerint nyárra fellélegezhet végre Budapest, amikor egyébként is harmadával csökken az autó-forgalom.

A program egyébként még nem végleges, hiszen azt még a közgyűlésnek is el kell fogadnia, azonban ha megvalósul, a városházán egy operatív stáb figyeli majd a kísérletet, és a fővárosiak folyamatosan véleményezhetik majd.

Lukács András, a Levegő Munkacsoport vezetője örömmel fogadta a javaslatot, és hozzátette, hogy hasonló lépéseket már több európai nagyvárosban megtettek - például Bécsben a Mariahilferstrassén -, s kezdetben mindenhol ellenkezés fogadta a kezdeményezést, de az előnyök érzékelése után a kétségek eloszlanak.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A sávszűkítésnek persze alternatívát is kínál a főváros, így a tervek szerint a városszéli bevásárlóközpontok parkolóitól P+R iránybuszokat indítanak majd a belváros és a Ferenciek tere felé, a Gellért rakparton közös villamos- és buszsávot alakítanak ki, és buszsáv lesz a Krisztina körúton is.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 27. kedd
Edina
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem