13 °C Budapest

Bosszankodhatnak az autósok: nyárra kitiltanák őket a belvárosból!

Pénzcentrum
2009. május 20. 09:17

Július elejétől augusztus elejéig a főváros kísérletképpen szűkíti a legforgalmasabb belvárosi főutak kapacitását, átadva néhány sávot a kerékpárosoknak és buszoknak, és a járdákat is kiszélesítenék. Ha beválik az intézkedés, akár véglegesíthetik is azokat.

A még nem végleges tervek szerint csak kétszer egy sávon lehet majd autózni a Kossuth Lajos utca-Rákóczi út vonalon, buszsávval szűkítik a Hegyalja utat és a József Attila utcát, az Üllői úton és a Bajcsy-Zsilinszky úton pedig a legszélső sávok helyén parkolókat, illetve kerékpárutat alakítanak ki, és szélesítik a járdát.

A városrehabilitációs főpolgármester-helyettes, Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) szerint nyárra fellélegezhet végre Budapest, amikor egyébként is harmadával csökken az autó-forgalom.

A program egyébként még nem végleges, hiszen azt még a közgyűlésnek is el kell fogadnia, azonban ha megvalósul, a városházán egy operatív stáb figyeli majd a kísérletet, és a fővárosiak folyamatosan véleményezhetik majd.

Lukács András, a Levegő Munkacsoport vezetője örömmel fogadta a javaslatot, és hozzátette, hogy hasonló lépéseket már több európai nagyvárosban megtettek - például Bécsben a Mariahilferstrassén -, s kezdetben mindenhol ellenkezés fogadta a kezdeményezést, de az előnyök érzékelése után a kétségek eloszlanak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A sávszűkítésnek persze alternatívát is kínál a főváros, így a tervek szerint a városszéli bevásárlóközpontok parkolóitól P+R iránybuszokat indítanak majd a belváros és a Ferenciek tere felé, a Gellért rakparton közös villamos- és buszsávot alakítanak ki, és buszsáv lesz a Krisztina körúton is.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 25. 16:07