Bosszankodhatnak az autósok: nyárra kitiltanák őket a belvárosból!

Pénzcentrum
2009. május 20. 09:17

Július elejétől augusztus elejéig a főváros kísérletképpen szűkíti a legforgalmasabb belvárosi főutak kapacitását, átadva néhány sávot a kerékpárosoknak és buszoknak, és a járdákat is kiszélesítenék. Ha beválik az intézkedés, akár véglegesíthetik is azokat.

A még nem végleges tervek szerint csak kétszer egy sávon lehet majd autózni a Kossuth Lajos utca-Rákóczi út vonalon, buszsávval szűkítik a Hegyalja utat és a József Attila utcát, az Üllői úton és a Bajcsy-Zsilinszky úton pedig a legszélső sávok helyén parkolókat, illetve kerékpárutat alakítanak ki, és szélesítik a járdát.

A városrehabilitációs főpolgármester-helyettes, Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) szerint nyárra fellélegezhet végre Budapest, amikor egyébként is harmadával csökken az autó-forgalom.

A program egyébként még nem végleges, hiszen azt még a közgyűlésnek is el kell fogadnia, azonban ha megvalósul, a városházán egy operatív stáb figyeli majd a kísérletet, és a fővárosiak folyamatosan véleményezhetik majd.

Lukács András, a Levegő Munkacsoport vezetője örömmel fogadta a javaslatot, és hozzátette, hogy hasonló lépéseket már több európai nagyvárosban megtettek - például Bécsben a Mariahilferstrassén -, s kezdetben mindenhol ellenkezés fogadta a kezdeményezést, de az előnyök érzékelése után a kétségek eloszlanak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A sávszűkítésnek persze alternatívát is kínál a főváros, így a tervek szerint a városszéli bevásárlóközpontok parkolóitól P+R iránybuszokat indítanak majd a belváros és a Ferenciek tere felé, a Gellért rakparton közös villamos- és buszsávot alakítanak ki, és buszsáv lesz a Krisztina körúton is.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 17. péntek
Zsófia
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?