18 °C Budapest

Nem indul jövőre a Ferrari a Forma1-ben?

2009. május 12. 18:07

Nem indul jövőre a Ferrari a Forma1-es versenysorozatban, ha az FIA nem vonja vissza a költségek felső határát szabályozó tervezetét.


Végleg vége a Ferrari versenyének?

A Ferrari közleménye szerint a nem lesznek ott az autóik a 2010-es versenyeken, ha a szabályok nem változnak. A Toyota és a Red Bull már megfenyegette Nemzetközi Autósszövetséget, hogy kilépnek, ha nem törlik el a felső határt. A Max Mosley által vezetett szövetség ugyanis opcionálisan legfeljebb 40 millió fontot (csapatonként mintegy 12 milliárd forintot) engedélyezne elkölteni. Ezzel a lépéssel több kis csapatot csábítana a belépésre.

Ugyanakkor a felső költséghatárt elfogadó csapatok sokkal nagyobb szabadsággal kezelhetik a technikát, mint azok, akik nagyobb büdzsével dolgoznak. A Ferrari elnöke szerint azonban ez kettészakítaná a versenyt, ami alapvetően igazságtalan és kivételezne a kicsikkel. Az FIA eredetileg május 29-ig adott határidőt, hogy a csapatok eldöntsék, jövőre melyik formában szeretnének versenyezni.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 22. szerda
Júlia, Rita
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm