3 °C Budapest

Nem indul jövőre a Ferrari a Forma1-ben?

2009. május 12. 18:07

Nem indul jövőre a Ferrari a Forma1-es versenysorozatban, ha az FIA nem vonja vissza a költségek felső határát szabályozó tervezetét.


Végleg vége a Ferrari versenyének?

A Ferrari közleménye szerint a nem lesznek ott az autóik a 2010-es versenyeken, ha a szabályok nem változnak. A Toyota és a Red Bull már megfenyegette Nemzetközi Autósszövetséget, hogy kilépnek, ha nem törlik el a felső határt. A Max Mosley által vezetett szövetség ugyanis opcionálisan legfeljebb 40 millió fontot (csapatonként mintegy 12 milliárd forintot) engedélyezne elkölteni. Ezzel a lépéssel több kis csapatot csábítana a belépésre.

Ugyanakkor a felső költséghatárt elfogadó csapatok sokkal nagyobb szabadsággal kezelhetik a technikát, mint azok, akik nagyobb büdzsével dolgoznak. A Ferrari elnöke szerint azonban ez kettészakítaná a versenyt, ami alapvetően igazságtalan és kivételezne a kicsikkel. Az FIA eredetileg május 29-ig adott határidőt, hogy a csapatok eldöntsék, jövőre melyik formában szeretnének versenyezni.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 26. szombat
Virág
47. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?