15 °C Budapest

Ráncfelvarráson a Ferrari: nézd meg mit alkotott a "plasztikai sebész"!

Pénzcentrum
2009. április 2. 11:00

Olyan mintha csak tegnap lett volna, hogy a Ferrari 599-es GTB Fiorano modellt piacra dobták, pedig ennek már három éve. Az olasz autógyár elérkezettnek látta az időt a modellfrissítésre, a Genfi Autó Kiállításra kilátogatók már megcsodálhatták, hogy hol tart a fejlesztés.

A kiállításon bemutatott 599-es tanulmányautó már megmutatta a fejlesztések fő irányvonalát, de a teljes csomagra még nem derült fény. A hagyományokhoz igazodó szigorú pillantást idéző arculat megmaradt, ugyanakkor az autó eleje jóval hangsúlyosabb lett.

Ferrari 599 GTB Fiorano (Forrás: motorauthority.com)

Erősebb vonások és az élesebb kontúr jellemzi a kísérleti modell profilját, ennek ellenére még sincs rajta semmi extrém vagy kirívó. A Ferrariban dübörgő motor erejével eddig sem volt probléma, sőt az információk szerint sikerült tovább növelni a lóerők számát.

Az alapmodellben 611 lóerő dolgozik, de az 599-es 2010-től olyan motorral is megvásárolható lesz, amely 9 ezres fordulaton 700 lóerőt lesz képes leadni. A sportkocsi elején látható hálós rácsszerkezetet a tengerentúlra tervezet California modellek ihlették.

Korábban: Rommá törte Ferrariját a Manchester United sztárja!

A fejlesztések az év végéig mindenképpen eltartanak, de az sem kizárt, hogy áthúzódnak 2010 első negyedévére. A gyártó ezt követően tervezi a modellfrissítésen átesett 599-es piacra dobását.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 28. kedd
Vencel
39. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?