Ayrton Senna: 15 éve ment el a bajnok

2009. május 1. 10:02

Nem sok olyan magasan jegyzett versenyző volt a Forma-1 történetében, mint a tragikusan fiatalon elhunyt brazil Ayrton Senna. Mindössze három olyan versenyző van, aki több világbajnoki címet szerzett, mint a legendás brazil pilóta.

Senna tíz éves Forma-1-es pályafutása alatt három alkalommal gyűjtötte be a világbajnoki címet, olyan nagyszerű versenyzőkkel küzdött, mint Alain Prost, Nelson Piquet vagy Nigel Mansell. Családja segítségével és hozzájárulásával egy dokumentumfilmet készítettek az életéről, a karrierjéről és a haláláról.

A film nem elsősorban a tragédiára fókuszál, hanem a versenyző életének utolsó 15 évét mutatja be, részletesebben a száguldó cirkuszban eltöltött 1984-től haláláig terjedő időszakot. A Senna és a Forma-1 rajongók már nagyon vártak egy a versenyző életéről szóló mozit, a bemutatóra májusban kerül sor.

A bajnok sisakja (Forrás: motorauthority.com)
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 22. hétfő
Csilla, Noémi
17. hét
Április 22.
A Föld napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm