1 °C Budapest

Schumacher "agya" lehet a Honda megmentője!

Pénzcentrum
2009. március 5. 14:00

A Honda megdöbbentette a Forma-1 rajongók táborát, amikor decemberben bejelentette, hogy kiszáll a száguldó cirkuszból. A gyártó és a lehetséges vásárlók hónapokon át tartó tárgyalássorozata nem járt sikerrel, végül nagy valószínűséggel házon belülről kerül ki a megmentő.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


Ross Brawn (Forrás: Honda)

Értesüléseink szerint a korábbi Ferrari csapatfőnök, Ross Brawn kerülhet ki győztesen a csapat megvásárlásáért folytatott küzdelemből. Az erről szóló döntés 24 órán belül megszülethet, ami egyben több száz a Forma-1-es fejlesztéseken dolgozó munkatárs állásának megmentését is jelentheti.

A tervek szerint a csapat nevet vált - az új név egyelőre még nem ismert - és rövidesen bemutatják a 2009-es autót is. Egy teljes szezon költségvetése a korábbi évek tapasztalatai alapján meghaladhatja a 200 millió dollárt, ezért sürgősen szponzorokat kell szerezni. A csapat két versenyzője Jenson Button és Rubens Barrichello reménykedik, hogy versenyképes lesz az autójuk és ott lehetnek a rövidesen kezdődő teszteken.

A gazdasági válság következményeit a BMW, a Toyota és a Mercedes is megérezték, mindhárom gyártóra óriási súllyal nehezedik a Forma-1-es csapatuk működtetése.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 27. 20:59