18 °C Budapest

Tűzveszély miatt hívnak vissza másfélmillió GM-autót

2009. április 14. 16:30

A General Motors csaknem 1,5 millió Buick, Chevrolet, Oldsmobile és Pontiac típusú autót hív vissza, mert előfordulhat, hogy nagyobb fékezésnél kigyullad az autók motorja.

Egészen pontosan a régebbi gyártású autókból kicsöpöghet az olaj az elhasználódás miatt, mégpedig nagyobb fékezésnél egyenesen az autók tűzforró leömlőire. Az így fellobbanó olaj begyújthatja a gyertyákhoz vezető kábel műanyag részeit és végeredményben akár az egész motorteret kiégetheti. A GM-szervízekben ezért a gyertyakábelek műanyag csatlakozóborítóit ingyenesen tűzbiztosra cserélik, így elkerülhető a veszély.

Az 1,497,516 darab autót érintő visszahívás érinti az 1997-2003 Buick Regalokat; a 1998-2003 Chevrolet Luminákat, Monte Carlokat és Impalákat; az 1998-99 Oldsmobile Intrigue-okat és az 1997-2003 Pontiac Grand Prix-ket. Érdekessége, hogy mindegyik szóban forgó autót 3,8 literes motorral szerelték.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 22. szerda
Júlia, Rita
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm