5 °C Budapest

Kína mentheti meg a General Motorst?

2009. április 9. 12:30

A General Motors nagyravágyó tervei szerint 2013-ban már évi kétmillió autót fog eladni Kínában, ami a mostani eredmény duplája.

A csőd szélén táncoló detroiti autógyár nem kevesebb, mint 30 új modellel szeretné elkápráztatni a kínaiakat a következő öt év során. A GM-nek gyakorlatilag a túlélése függ Kínától, hiszen míg Észak-Amerikában meredeken viszazuhantak a gépjármű-eladások, addig a távol-keleti országban márciusban 24,6 százalékos volt a növekedés az egy évvel korábbi eredményhez képest. Az év első három hónapjában 363 701 GM-autó kelt el Kínában.

A társaság nagy riválisa, a Volkswagen kissé visszafogottabb tervekkel állt elő, ők 2018-ig szeretnék elérni a kétmilliós határt. Pedig Kínában jelenleg minden adott az őrületes piaci terjeszkedéshez: a hatalmas piac ugyanis már megelőzte az amerikait, ugyanakkor a kormányzat továbbra is adókedvezményekkel és támogatásokkal segíti az autót vásárolni szándékozókat.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?