Kína mentheti meg a General Motorst?

2009. április 9. 12:30

A General Motors nagyravágyó tervei szerint 2013-ban már évi kétmillió autót fog eladni Kínában, ami a mostani eredmény duplája.

A csőd szélén táncoló detroiti autógyár nem kevesebb, mint 30 új modellel szeretné elkápráztatni a kínaiakat a következő öt év során. A GM-nek gyakorlatilag a túlélése függ Kínától, hiszen míg Észak-Amerikában meredeken viszazuhantak a gépjármű-eladások, addig a távol-keleti országban márciusban 24,6 százalékos volt a növekedés az egy évvel korábbi eredményhez képest. Az év első három hónapjában 363 701 GM-autó kelt el Kínában.

A társaság nagy riválisa, a Volkswagen kissé visszafogottabb tervekkel állt elő, ők 2018-ig szeretnék elérni a kétmilliós határt. Pedig Kínában jelenleg minden adott az őrületes piaci terjeszkedéshez: a hatalmas piac ugyanis már megelőzte az amerikait, ugyanakkor a kormányzat továbbra is adókedvezményekkel és támogatásokkal segíti az autót vásárolni szándékozókat.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem