6 °C Budapest

Hamisítják az autógumikat: rossz minőség, nagy kockázat

2009. április 10. 13:30

Szakértői becslések szerint az év első három hónapjában Szaúd-Arábiába importált autógumik legalább negyede hamisítvány volt. A hatóságok egyre nagyobb figyelmet szentelnek a problémának, mivel számos baleset oka a hamis autógumik használatára vezethető vissza - írja a hamisitasellen.hu.

A helyi vámhatóságokkal együttműködő, az abroncsok vizsgálatát is végző Al-Amjad Private Laboratory közlése szerint a 2008-as év során Szaúd-Arábiába importált autógumik 40 százaléka hamisítvány volt. A rendkívül magas arány miatt a hatóságok és a labor munkatársai az idei évben is nagy hangsúlyt fektetnek az import gumik minőségének ellenőrzésére.

Az Al-Amjad Private Laboratory vezetője a napokban jelentette be, hogy a 2009 első negyedévében bevizsgált import gumik 25 százaléka bizonyult hamisnak, amelynek többsége Kelet-Ázsiából származott.

Mohammed Hashem Al-Zain, az Al-Amjad Private Laboratory igazgatója az adatokkal kapcsolatban elmondta, hogy a hatóságokkal együtt kiemelt figyelmet fordítanak a hamis termékek bevizsgálására, mivel egyre több közúti baleset írható ezek számlájára. Mint mondta, a hamis gumik nem felelnek meg az előírt minőségi követelményeknek, ezért használatuk rendkívüli mértékben növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 5. 13:30