14 °C Budapest

Hamisítják az autógumikat: rossz minőség, nagy kockázat

2009. április 10. 13:30

Szakértői becslések szerint az év első három hónapjában Szaúd-Arábiába importált autógumik legalább negyede hamisítvány volt. A hatóságok egyre nagyobb figyelmet szentelnek a problémának, mivel számos baleset oka a hamis autógumik használatára vezethető vissza - írja a hamisitasellen.hu.

A helyi vámhatóságokkal együttműködő, az abroncsok vizsgálatát is végző Al-Amjad Private Laboratory közlése szerint a 2008-as év során Szaúd-Arábiába importált autógumik 40 százaléka hamisítvány volt. A rendkívül magas arány miatt a hatóságok és a labor munkatársai az idei évben is nagy hangsúlyt fektetnek az import gumik minőségének ellenőrzésére.

Az Al-Amjad Private Laboratory vezetője a napokban jelentette be, hogy a 2009 első negyedévében bevizsgált import gumik 25 százaléka bizonyult hamisnak, amelynek többsége Kelet-Ázsiából származott.

Mohammed Hashem Al-Zain, az Al-Amjad Private Laboratory igazgatója az adatokkal kapcsolatban elmondta, hogy a hatóságokkal együtt kiemelt figyelmet fordítanak a hamis termékek bevizsgálására, mivel egyre több közúti baleset írható ezek számlájára. Mint mondta, a hamis gumik nem felelnek meg az előírt minőségi követelményeknek, ezért használatuk rendkívüli mértékben növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem