25 °C Budapest

Kiállítják James Bond összes csodajárgányát! - képpel

Pénzcentrum
2009. április 7. 11:00

Vezetett már Lotus Espirit sportkocsit a víz alatt, szlalomozott T55-ös szovjet tankkal Leningrád utcáin, de láthattuk már Ford Mustang és Aston Martin volánjánál is. Az illető nem más, mint a világmegmentő James Bond, akinek nemsokára megnyílik a sorozatban használt járműveit bemutató múzeuma.

A korszakalkotó Bond-filmekben a nézők évtizedeken át megcsodálhatták a főszereplő extravagáns autóit, melyeket egy brit üzletember pénzt és időt nem kímélve összegyűjtött és bemutat egy kiállítás keretében. A filmben szereplő csodajárgányok között akadt néhány kimondottan emlékezetes darab, különösen nagy hatást tett a nézőkre a Ford Mustang és az Aston Martin.

Roger Moore és a kétéltű Lotus Espirit (Forrás: motorauthority.com)

A rajongóknak már nem kell sokat várni, hogy egy csokorban lássák Bond szuperjárgányait, a megnyitóra az észak-nyugat angliai Keswick városában kerül sor a Bond producer (Albert R. Broccoli) születésének 100. évfordulóján. A kiállításon az autók mellett a 007-es ügynök által használt egyéb felszereléseket és járműveket is megcsodálhatja a látogató.

Ide tartoznak a különleges fegyverek, szokatlan eszközök, de még a szovjet T55-ös tankból is sikerült egyet beszerezni. A kollekció hiánytalan és lenyűgöző, olyan kivételes járműveket lehet itt megcsodálni, melyeket a maguk idejében csak a kiváltságosak engedhettek meg maguknak.

A múzeumi Ford Mustanghoz kapcsolódik a Bond sorozat egyik legnevezetesebb filmes bakija, Sean Connery egy ilyen kocsival menekülés közben behajtott egy sikátorba, ahol azonban csak két kerékre állítva az autót fért el, mire kijött a házak közül az autó a bal oldali kerekei helyett már a jobb oldali gumikon futott.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 15. hétfő
Anasztázia, Tas
16. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm