2 °C Budapest

Kiállítják James Bond összes csodajárgányát! - képpel

Pénzcentrum
2009. április 7. 11:00

Vezetett már Lotus Espirit sportkocsit a víz alatt, szlalomozott T55-ös szovjet tankkal Leningrád utcáin, de láthattuk már Ford Mustang és Aston Martin volánjánál is. Az illető nem más, mint a világmegmentő James Bond, akinek nemsokára megnyílik a sorozatban használt járműveit bemutató múzeuma.

A korszakalkotó Bond-filmekben a nézők évtizedeken át megcsodálhatták a főszereplő extravagáns autóit, melyeket egy brit üzletember pénzt és időt nem kímélve összegyűjtött és bemutat egy kiállítás keretében. A filmben szereplő csodajárgányok között akadt néhány kimondottan emlékezetes darab, különösen nagy hatást tett a nézőkre a Ford Mustang és az Aston Martin.

Roger Moore és a kétéltű Lotus Espirit (Forrás: motorauthority.com)

A rajongóknak már nem kell sokat várni, hogy egy csokorban lássák Bond szuperjárgányait, a megnyitóra az észak-nyugat angliai Keswick városában kerül sor a Bond producer (Albert R. Broccoli) születésének 100. évfordulóján. A kiállításon az autók mellett a 007-es ügynök által használt egyéb felszereléseket és járműveket is megcsodálhatja a látogató.

Ide tartoznak a különleges fegyverek, szokatlan eszközök, de még a szovjet T55-ös tankból is sikerült egyet beszerezni. A kollekció hiánytalan és lenyűgöző, olyan kivételes járműveket lehet itt megcsodálni, melyeket a maguk idejében csak a kiváltságosak engedhettek meg maguknak.

A múzeumi Ford Mustanghoz kapcsolódik a Bond sorozat egyik legnevezetesebb filmes bakija, Sean Connery egy ilyen kocsival menekülés közben behajtott egy sikátorba, ahol azonban csak két kerékre állítva az autót fért el, mire kijött a házak közül az autó a bal oldali kerekei helyett már a jobb oldali gumikon futott.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 20:58