Fogyasztóvédelmi razziák: 250 millió forintot kasszíroztak!

2009. április 10. 10:15

Az április elején indult fogyasztóvédelmi ellenőrzések során eddig 250 millió forintos bírságot szabtak ki a hatóságok az 1400 alkalommal megállapított jogsértés nyomán.

Az egy hónapig tartó ellenőrzések elsősorban a húsvéti szezon időszakában forgalmazott élelmiszerekre és italokra, a vásárokon és piacokon folytatott kereskedelemre irányulnak, de a belföldi turizmus, a termékhamisítás, az autóbontás, a színesfém- és a használtcikk-kereskedelemben tapasztalható visszaélések is figyelmet kapnak majd.

A szabálytalankodók jellemzően a termékek árával ügyeskedtek, de előfordult ismeretlen eredetű, rossz minőségű, fogyasztásra teljesen alkalmatlan áru is, sőt volt ahol engedély nélküli termelőtevékenységet folytattak.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 22. hétfő
Csilla, Noémi
17. hét
Április 22.
A Föld napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem