Újabb kalap pénzt kapnak a környezetkímélő autógyártók

2009. április 8. 12:00

Az Európai Befektetési Bank (EIB) újabb 866 millió euró kölcsönt szavazott meg azoknak az európai autógyártóknak, akik alacsonyabb széndioxid-kibocsátású járműveket terveznek és dobnak piacra.

Tavaly december óta így már csaknem 4,5 milliárd eurót kaptak az autógyártók hasonló fejlesztésekre. Ráadásul májusban és júniusban az EIB igazgatósága újabb üléseket tart e témában. Ezeken várhatóan olyan cégek is támogatáshoz juthatnak, akik korábban erről nem is álmodtak, mint például a kisebb beszállítók.

A támogatások 63 százaléka a beruházási bank European Clean Transport Facility (ECTF) nevezetű programjának keretében történik, mely kifejezetten a környzetbarátabb, alacsonyfogyasztású járművek fejlesztését és gyártását hivatott támogatni. A hitelekből 400 millió euró jut a Nissan európai részlegének, hogy kisebb fogyasztású autókat készítsen angliai és spanyolországi gyáraiban, míg a Jaguar Land Rover 366 milliót kap alacsonyabb széndioxid-kibocsátású járművekért cserébe.

Az EIB már aláírt hasonló tartalmú szerződéseket a BMW-vel, a Renault-val és Volvo Trucks-szal, melyek kérelmeit a legutóbbi, március 12-i ülésen pozitívan bírálták el.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?